Fínsky Lesný klan alias Korpiklaani vystúpi už čoskoro - vo štvrtok 21. februára - v bratislavskom Majestic Music Clube. Špeciálnym hosťom večera budú estónski Metsatöll. Vstupenky sa predávajú v cene 26 eur, priamo na mieste zaplatí návštevník za lístok 30 eur.

Folk-metalová skupina Korpiklaani vznikla v roku 2003 na základoch staršieho zoskupenia Shaman, ktoré založil jej súčasný líder Jonne Järvelä v roku 1993. Texty piesní sú vo fínskom, alebo v anglickom jazyku a zaoberajú sa prírodou, fínskou a laponskou mytológiou a alkoholom.

Okrem tradičných nástrojov metalového žánru (gitary, basgitara, bicie) skupina využíva aj zvuky akordeónu, rôznych píšťal, violy a kantele. Viac hovoriť netreba, znie to asi takto:


Koncert prináša nová promotérska značka Octopus promotion, ktorá chce nadviazať na dlhoročné skúsenosti s organizovaním hudobných podujatí v Európe. Na Slovensko bude prinášať najmä prémiové koncerty umelcov v žánroch hard & heavy. V marci sa môžu fanúšikovia tešiť na dvojkoncerty Sabaton & Eluveitie (23.3.) a Stratovarius & Amaranthe (24.3.), v apríli príde kapela Pain of Salvation, ktorej bude predskakovať speváčka Anneke (6.4.), a v máji dánska legenda King Diamond (31.5.).

TIP: Týždeň v hard & heavy: všetky cesty vedú do Česka

Zdroj: Octopus promotion
Foto: Korpiklaani.com

Súvisiaci interpreti: Korpiklaani, Metsatöll