Jedna je dobrá, tá druhá trochu menej. Prvá smeruje do Hradca Králové na festival Rock for People, kam zavítajú Queens of the Stone Age! Druhá vedie do Prahy na pojednávanie s Randym Blytheom z Lamb of God. Verím, že obe dopadnú čo najlepšie.

Lepšie sme tohtotýždňový výber ani začať nemohli. Ak patríte medzi fandov Queens of the Stone Age (tak ako my), do kalendára si určite poznačte festival Rock for People v Hradci Králové. Termín: 2. až 5. júl 2013. Okrem klasík zahrajú aj veci z nového albumu, takže sa už teraz môžeme tešiť ako malé decká. Predstavia sa aj Papa Roach a Klaxons, ďalšie mená pribudnú čoskoro. (pm)


Spevák Lamb of God Randy Blythe dodržal svoj sľub a prišiel na pražský súd. Z metalového búrliváka sa ale zmenil na decentného muža, ktorý by svojim výzorom zapadol kľudne aj do filharmónie. Posúďte sami. Pokiaľ ide o informácie zo súdu, vieme, že po štyroch dňoch boli pojednávania odročené na 4. marca, pre chorobu kľúčového svedka. O toto odročenie požiadala obhajoba. Blythe teda odišiel domov a znova sa vráti. (pm, ak)


Stiahnite si zdarma nové EP od Meshuggah, produkované spoločnosťou Scion/AV. Prvá skladba je nepublikovaný kúsok nahratý v roku 2003 a druhá je live verzia songu z albumu obZen (2008). (ak)

Dočkáme sa nového albumu Tool ešte tento rok? Na tom sa zatiaľ nevedia dohodnúť ani členovia tejto vplyvnej kapely. Najprv frontman Maynard James Keenan vylúčil, že by sa tak mohlo stať. Necelý týždeň na to zas bubeník Danny Carey potvrdil, že s albumom v roku 2013 sa stále počíta. A mimochodom, bol to práve Carey, kto sa nedávno vytrepal na svojom skútri (o čom sme písali minulý týždeň). (pm)


Rocková banda Coheed and Cambria je celkom zaujímavý počin. Ak ho nepoznáte, určite im venujte aspoň chvíľu. Každý ich album je vlastne sci-fi príbehom zo sveta The Amory Wars. Aktuálne cez Rolling Stone streamujú nový album The Afterman: Descension (Vol. 2). (pm)


Nielen Justin Bieber môže vracať na pódiu počas koncertu. Nedávno ho "napodobnil" aj Marilyn Manson na svojom vystúpení v kanadskom Saskatoone. (pm)

Fínski rockoví strašiaci Lordi majú na Youtube novú pieseň z albumu To Beast, or not to Beast. Je to vlastne lyric video, aj keď nijako nápadité. A čo sa týka zvuku, maskovaní hudobníci stavili na silné elektronické motívy kláves a zvyšok znie stále ako Kabát. The Riff si vypočujte nižšie. (ak)


Rockeri Clutch, ktorých som tu omieľal už minule, vydali k aktuálnemu singlu lyric video. No vkusnejšie ako to z Fínska. Jeho pekná grafika vás nechá spomenúť si na atmosféru hudobných video hier. I'm an Earth Rocker. (ak)


Greg Puciato (Dillinger Escape Plan) sa rozkecal a priniesol nové info o supergrupe s Cavalerom (ex-Sepultura, Soulfly, Cavalera Conspiracy), Sandersom (Mastodon) a Elitchom (The Mars Volta). Skladby pre spoločný album by mali začať nahrávať už v nabližších mesiacoch, takže celej nahrávky sa možno dočkáme už tento rok. Nerobte si ale veľké nádeje – podľa Gregovych slov sa jedná len o jednorázovku. (pm)

Dave Grohl je pravdepodobne nezastaviteľný (alebo vynašiel stroj času). Popri všetkých aktuálnych povinnostiach pomohol aj washingtonským RDGLDGRN s novým songom I Love Lamp, na ktorom si zabubnoval. (pm)

Pozerajte nový videoklip lesných trollov Kvelertak z Nórska. Nejaké decká sabotovali na ich aktuálnom singli Bruane Brenn z nadchádzajúcej novinky Meir. Origoš hudobníci mixujú groove rock s tvrdšími postupmi. Ako keby AC/DC dostali besnotu a dohrýzli by Marka Ramoneho. Je to statočný náklad. A nakrúcanie bola tiež určo sranda. (ak)


Nová hudba: Stone Sour – Do Me a Favor (lyric video), Puscifer – Breathe (audio), Slash – Anastasia.


Blud na záver – indický Enter Sandman! Potrebujete vedieť viac?


A ešte jedno vtipné video. Heavymetalisti 3 Inches of Blood naspievali pieseň do reklamy na obchod s potrebami pre zvieratká (ktorý mimochodom aj vlastnia). Video na Long Live Cats and Dogs uvidíte na tomto odkaze. (ak)

Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: instagram/Randy Blythe

Súvisiaci interpreti: Lamb of God, Queens of the Stone Age