Americká kapela Faith No More tento rok vydá prvý album po takmer 18 rokoch od nahrávky Album of the Year vydanej 3. júna 1997. Novinka vyjde 19. mája a ponúkne desať skladieb. Na štúdiovke pracovali členovia formácie v kalifornských Estudios Koolarrow a Vulcan Studios.

Priekopníci alternatívneho metalu a experimentálneho rocku nazvali očakávaný album Sol Invictus. Formácia vydá album vo vlastnom vydavateľstve Reclamation Records, pričom o distribúciu sa postará značka Ipecac Recordings, ktorú založili Greg Werckman a spevák Faith No More Mike Patton.

Kapela z novinky, ktorej producentom je basgitarista Billy Gould, vydala ešte v novembri pilotný singel Motherfucker. Jeho nasledovníkom bude skladba Superhero, ktorá v marci vyjde najskôr v limitovanej 7" vinylovej edícii (17.3.) a potom aj v digitálnej verzii (31.3.).

Faith No More - Motherfucker

Tracklist albumu Faith No More - Sol Invictus: 

1. Sol Invictus 
2. Superhero 
3. Sunny Side Up 
4. Separation Anxiety 
5. Cone of Shame 
6. Rise of the Fall 
7. Black Friday 
8. Motherfucker 
9. Matador 
10. From the Dead 

Faith No More vznikli v roku 1981 v San Franciscu, pričom spočiatku sa volali Faith No Man. Do roku 1998, keď ohlásili ukončenie činnosti, vydali šesť štúdioviek. Komerčne najúspešnejšie boli nahrávky The Real Thing (1989) a Angel Dust (1992). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Epic, Falling To Pieces, Midlife Crisis či coververzia piesne Easy.

Skupina, ktorú v rokoch 1990 až 1993 tri razy nominovali na Grammy, svoju činnosť obnovila v roku 2009. Jeden z prvých comebackových koncertov odohrali v júni 2009 na rakúskom festivale Nova Rock. Kapela sa neďaleko Slovenska predstaví aj tento rok - na festivale Rock for People v Hradci Králové a tiež na podujatí Rock in Vienna, ktorý bude hostiť viedenský Donauinsel. 


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, Nme.com, archív)
Foto: Dustin Rabin - Facebook.com/officialfnm

Súvisiaci interpreti: Faith No More