Walter Schnitzelsson sú naspäť z ďalekých ciest, plní optimizmu, nadhľadu a austrálskej bezstarostnosti. Rovnaké atribúty sa dajú pripísať aj čerstvo vydanému hudobnému počinu, ktorým je ich prvé čisto akustické EP Ebony Session. Štyri staršie kúsky zo svojej tvorby na ňom ponúkajú v krásnom novom šate.

"EPčko sme nahrávali ešte počas leta v štúdiu Mareka Rakovického s famóznym hráčom na tubu Dominikom Kobulnickým. Doteraz čakalo odložené v šuplíku, lebo som zdrhol do Austrálie," prezrádza gitarista a spevák Jozef Rezník. Nahrávka vychádza vo vydavateľstve Slnko Records a obsahuje piesne Your Little VictoryThrown Into The River a Million Years, ktoré fanúšikovia poznajú z debutového albumu Fever (2013) a Keep Me Goin' z nahrávky Mother EP (2012).

"Je to špecialitka. Akustické pesničky v podaní mojej maličkosti, Dominika na tube a Miroslava Michaleho na perkusiách. Prvýkrát sme niečo podobné odohrali ako predkapela Petea Dohertyho a povedali sme si, že by bola hlúposť v tom nepokračovať," dodáva frontman Walter Schnitzelsson - Objavu roka na minuloročných Radio_Head Awards.

Z Austrálie s úsmevom aj inšpiráciou

Novinka Ebony Session EP mala pôvodne vyjsť už vlani na jeseň, kapela ju tesne pred spoločným turné so Slobodnou Európou avizovala aj videoklipom k akustickej verzii Million Years. Napokon sa však vydanie novinky posunulo. Dôvodom boli aj spevákove cestovateľské plány. Na Slovensko sa vrátil len nedávno a prvý uvítací koncert po troch mesiacoch strávených "down under" odohral vo svojom rodnom Ružomberku.

"Austrália je naozaj krásna krajina. Ľudia sú tam zvyknutí usmievať sa, čo ti dodá veľa energie, doslova ti to vyčistí hlavu. Samozrejme, prišlo kopec inšpirácie, čo sa zrejme prejaví aj v kapele, keďže máme naozaj veľa materiálu. Musíme s tým niečo robiť, tak pekne počkajte, niečo z nás vypadne. Zatiaľ si užite Ebony Session, lebo tuba vraj lieči," usmieva sa hudobník.

Najbližšie sa dá "Waltrov" vidieť naživo 11. marca v bratislavskom Café Berlínka (Slovenská národná galéria). Dovtedy si môžete všetky skladby z nového EP Ebony Session napočúvať na Bandcampe, kde môžete tento sympatický počin podporiť aj kúpou.


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Viac hudby a ďalšie info nájdete na oficiálnych stránkach www.wsch.sk a www.facebook.com/walterschnitzelsson.  

Foto: Marika "Tonbogirl" Majorová

Súvisiaci interpreti: Walter Schnitzelsson