Gitarista kapely Pearl Jam Stone Gossard prezradil, že rocková formácia sa s nahrávaním desiateho štúdiového albumu neponáhľa. "Nahrali sme nejaké piesne a nahráme a napíšeme aj ďalšie. Možno to bude jedna či dve, možno šesť alebo sedem," uviedol pre magazín Rolling Stone.

"Myslím, že najdôležitejšie je to, že sa neponáhľame. Snažíme sa vytvoriť niečo, čím zájdeme za svoje hranice, namiesto snahy pokračovať v tom, čo sme robili v minulosti. Myslím, že je vhodný čas na to, aby sme s nádejou pokračovali v experimente," vysvetlil. Podľa jeho slov chce, aby ľudia tento album v rámci tvorby Pearl Jam považovali za nezvyčajný. "Po desiatich rokoch možno povedia, že to je ich najobľúbenejšie obdobie," vyjadril sa.

Pearl Jam - The Fixer

Pearl Jam pôsobia na scéne od roku 1990. Doteraz predali na celom svete viac ako 60 miliónov nahrávok, pričom komerčne najúspešnejší je ich debut Ten (1991) so skladbami ako Alive, Jeremy, Porch, Even Flow či Oceans. Na konte majú aj štúdiové nahrávky Vs. (1993), Vitalogy (1994), No Code (1996), Yield (1998), Binaural (2000), Riot Act (2002), Pearl Jam (2006) a Backspacer (2009) a hity ako Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town alebo The Fixer.

Pearl Jam - I Am Mine

Skupina vznikla počas rozmachu grungeu, no v súčasnosti je charakterizovaná ako osobitá rocková či alternatívno-rocková kapela. Pearl Jam boli štrnásťkrát nominovaní na Grammy a jednu z nominácií premenili na sošku, získali päť American Music Awards a štyri MTV Video Music Awards. Ich pôsobenie na scéne vlani v dokumente Pearl Jam Twenty zrekapituloval režisér Cameron Crowe. Už štrnásť rokov tvoria zostavu skupiny Jeff Ament (basgitara), Stone Gossard (gitara), Mike McCready (gitara), Eddie Vedder (spev) a Matt Cameron (bicie nástroje). Posledný menovaný je zároveň bubeníkom kapely Soundgarden.

Pearl Jam - Blood

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Andre Penner

Súvisiaci interpreti: Pearl Jam