Tento týždeň sa v bratislavskom KC Dunaj okrem iného uskutoční dvojkoncert Charlie Straight a The Infants, ktorý je už vypredaný, warm-up multikultúrneho festivalu Šobov Spolu 2012, a tiež prehliadka súčasného drum&bassu Signall_FM Night, na ktorej sa ako hlavná hviezda predstaví dídžejka Emma G so speváčkou Collette Warren.

Ďalšou zastávkou Slow Heartbeat Tour, na ktorom Charlie Straight predstavia svoj nový album Someone With a Slow Heartbeat, je už dnes, 11. apríla, Bratislava. Jedna z medzinárodne najúspešnejších a hudobne najzaujímavejších českých kapiel tak konečne zahrá na svojom prvom samostatnom koncerte na Slovensku. Aktuálny rozhovor si môžete prečítať TU.

Ako predkapela zahrajú slovenskí The Infants, ktorí sa v poslednom čase stratili zo stredobodu pozornosti. Ich návrat na pódium je teda nemenej očakávaný ako koncert českej skupiny. Podľa aktuálnych informácií je koncert vypredaný a na mieste nebude možné zakúpiť vstupenky. Akcia začína o 20:00, Charlie Straight sa na pódium dostanú okolo 21:30.
 Charlie Straight - Coco

Šobov Spolu Warm Up je jednodňová ochutnávka malého festivalu, ktorý sa uskutoční 13. až 15. júla v Banskej Štiavnici, v mestskej časti Šobov. Hlavnou myšlienkou festivalu je spolužitie Rómov a bielych a tomu zodpovedá aj program warmupu, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 12. apríla. Od 18:00 sa uskutoční diskusia s názvom "Spolužitie alebo tolerancia", po 20:00 zahrajú Sendrejovci, Para a Klenovec Gypsy Band.

štvrtok 12. apríla - Šobov Spolu Warm up
vstupné: 11 € na mieste, 9 € v predpredaji u Dr. Horáka

Spolu Šobov 2011 (reportáž z minulého ročníka festivalu)

Signall_FM Night je klubová noc, ktorá ponúka aktuálne a alternatívne trendy v drum&basse od soft liquidfunku cez deep drum&bass až po tzv. autonomic sound. Akcia, ktorá je ideovo prepojená s drum&bassovou show Rádia_FM, pravidelne prináša menej známe, no o to progresívnejšie mená európskej i svetovej scény.

Tentokrát do Bratislavy pricestuje Novozélanďanka žijúca v Londýne - dídžejka Emma G, ktorej bude spoločnosť robiť pôvabná vokalistka Collette Warren. Zaujímavý zvuk privezie aj duo Derrick & Tonika z Ukrajiny. Domácu scénu budú zastupovať Clive, Lixx, Ke3n a Zayo, o vizuály sa postará VJ Bocca.

Akcia začína o 22:00. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke podujatia www.signallfm.sk/night.

piatok 13. apríla - Signall_FM Night
Emma G (NZ) & Collette Warren (UK)
Derrick & Tonika (UA)
Clive, Lixx, Ke3n, Zayo (SK)
vstupné: 7 € na mieste



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Lenický, PR manažér KC Dunaj.

Súvisiaci interpreti: Charlie Straight, Para