Český hudobník, herec, moderátor a aktuálne aj porotca X Factoru Ondřej Brzobohatý plánuje v máji vydať svoj prvý sólový album s názvom Identity. Propagovať ho bude klubovým turné, v rámci ktorého vystúpi 22. mája v bratislavskom Ateliéri Babylon, kde sa uskutoční i slovenský krst nahrávky.

"Môj šuplík aj túžba hrať a spievať si svoje vlastné piesne už praskali vo švíkoch, a tak som sa rozhodol, že je na čase s tým niečo urobiť. Album sa skladá z mojich autorských piesní a inšpiráciou k väčšine z nich boli ostatné roky môjho života. Pokiaľ by som to mal žánrovo špecifikovať, bude to taký hybrid jazzu, funku a soulu. Skrátka všetkého, čo mám rád. Rád by som ale nenudil popom a zároveň neotravoval jazzom," uviedol na margo svojho sólového debutu Brzobohatý.

Na koncerte v metropole Slovenska sa predstavia aj špeciálni hostia. Ako prvý vystúpi moderátor, šoumen a pre túto príležitosť špeciálne aj dídžej Libor Bouček, ktorého na pódiu vystriedajú Tereza Černochová a Tomáš Koudelka so svojím akustickým setom.

Samotný koncert Ondřeja Brzobohatého bude najmä v znamení noviniek z jeho aktuálneho albumu, ale i starších kúskov vrátane spoločnej skladby s Černochovou. Ako sprievodná kapela vystúpia hudobníkovi spolužiaci z konzervatória Jaroslava Ježka - Tomáš Kozelka (bicie), Matouš Kobylka (saxofón), Jaroslav Pokorný (basgitara) a Ondřej Fišer (gitara).

Pozrite si videoklip k skladbe And The Oscar Goes To, ktorá by na novom albume nemala chýbať:


Ondřej Brzobohatý je český hudobník - producent, skladateľ a spevák - venuje sa však aj herectvu a moderovaniu. V rokoch 1998-2004 študoval na Konzervatóriu a Vyššej odbornej škole Jaroslava Ježka skladbu, klavír a dirigovanie. Následne pokračoval v štúdiu filmovej hudby u Milana Kymličku. Do roku 2007 pôsobil v kapele Bůhví, no následne sa rozhodol vydať na sólovú dráhu.

Hudobne a producentsky spolupracoval napríklad s Darou Rolins, Petrom Hapkom, Michalom Horáčkom či Jaromírom Nohavicom. Ako herec pôsobil v televíznych seriáloch Ulice a Gympl, a tiež v divadelných hrách či muzikáloch ako Jesus Christ Superstar a Vražda za oponou.

Termíny koncertného turné Ondřeja Brzobohatého:

12. 5. -  Praha, Lucerna Music Bar
13. 5. - Ostrava, Fabric
14. 5. - Olomouc, U-klub
20. 5. - Plzeň, Buena Vista
21. 5. - Brno, Fléda
22. 5. - Bratislava, Ateliér Babylon
27. 5. - Pardubice, Žlutej Pes
28. 5. - České Budějovice, Café Club Slavie

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Alice Titzová z 2 media.cz.