Profesionálny fotograf Zdenko Hanout otvoril svoju novú výstavu s názvom Music in Pictures 2013. Predstavuje na nej to najzaujímavejšie zo svojej tvorby za uplynulý rok. Na vernisáži, ktorá sa konala v priestoroch Expo@Eurovea, nechýbali viaceré slovenské osobnosti a tiež známi fotografi.

Koncertné zábery si prišiel pozrieť aj karatista Roman Volák, herci Patrik Vyskočil a Tomáš Majláth alebo členovia kapely Polemic Ľubomír Horák a Braňo Bajza, ktorí sa mohli vidieť i na dvoch fotografiách. Moderátorskú taktovku nad večerným podujatím držal ostrieľaný Roman Juraško, o príjemný hudobný sprievod sa postarala kapela Bloom s charizmatickou speváčkou Barborou Drahovskou. Bloom na výstave charakterizuje koláž, ktorá vznikla pri nakrúcaní videoklipu k ich singlu Carousel Ride.

Zdenko Hanout vo svojej výstave priblížuje atmosféru takých festivalov ako sú Sziget, Pohoda, Frequency, Nova Rock alebo Colours of Ostrava. Svoje miesto v nej má i jazzová scéna, reprezentovaná domácimi hudobníkmi na čele s Petrom Lipom, Martinom Valihorom alebo Jurajom Griglákom na jednej strane a medzinárodnými hviezdami ako Hiromi a Jamie Cullum na strane druhej.

Fanúšikovia s metalovým srdcom si môžu pozrieť zaujímavé zábery Korn, Sabaton či Pain of Salvation, zatiaľ čo milovníci "ľudovky" určite ocenia záber na obľúbenú Lúčnicu. The XX, Damien Rice, Woodkid, Depeche Mode, Charles Bradley, Major Lazer, Sigur Rós, The Brand New Heavies, Danko Jones, José James, Jana Kirschner, Richard Müller alebo Mike Patton - to je len niekoľko ďalších mien, ktoré sa v roku 2013 mihli pred objektívmi Zdenka Hanouta. Výstava Music in Pictures portvá až do utorka 29. apríla a po celý čas bude voľne prístupná.


Zdenko Hanout pochádza z Humenného a v súčasnosti pôsobí v Bratislave a jej okolí. Fotografii sa venuje od roku 1999. Má za sebou päť samostatných autorských výstav - Jazz & Blues I, Music In Pictures 2011, Music In Pictures 2012, Divadelné príbehy v Bratislave a Music In Colours na prestížnom multižánrovom festivale Colours of Ostrava 2012. Okrem hudobnej fotografie sa venuje aj dokumentovaniu spoločenských podujatí, kde vnáša svoje umelecké videnie.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Papač. Viac na www.hanout.eu.

Foto: Pavol Papač