Veteráni európskeho thrash metalu Ektomorf, najúspešnejšia maďarská metalová skupina, mieria do Bratislavy! V nedeľu 20. apríla predstavia v Randali prierez svojou tvorbou, no najmä materiál zo svojho najnovšieho albumu Retribution, ktorý vyšiel v marci na značke AFM Records.

V bratislavskom Randal klube sa na veľkonočnej akcii Metalová šibačka okrem Ektomorf predstavia aj dánski Psy:code, stále populárnejšia bratislavská skupina Rust 2 Dust, Američania Vengince, Chorváti Cold Snap a z Českej republiky prídu Bethrayer a Anime Torment.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Kto sú Ektomorf?

Maďarská skupina Ektomorf je stálicou európskej hardcore / thrash metalovej scény. Počiatky skupiny siahajú do roku 1993, založila ju dvojica rómskych bratov Zoli a Czaba Farkasovci neďaleko rumunských hraníc v malej dedinke Mezőkovácsháza. Vďaka tvrdej drine, častému koncertovaniu a učeniu sa angličtiny, no najmä vďaka svojmu hudobnému talentu sa už v roku 1999 upísali britskému labelu Rise Above Records, ktorý nevlastní nik iný než Lee Dorrian zo slávnych Cathedral.

Svoj ďalší album vydali na nemeckej značke Silverdust Records, vďaka ktorej ešte viac upevnili svoju pozíciu na európskej scéne. Nádejnú skupinu si onedlho všimlo aj najväčšie svetové metalové vydavateľstvo Nuclear Blast Records a hviezda Ektomorf začala strmo stúpať. Odohrali množstvo koncertných šnúr po Európe, Ázii či Amerike a z pozície predskupiny sa postupne prepracovali až na headlinerov turné a najväčších rockových festivalov.

V rámci európskeho turné na podporu svojho deviateho albumu Retribution kapela nevynechá ani Slovensko. Aj keď ich fanúšikovia často prirovnávajú ku kapelám ako Sepultura alebo Soulfly, ich tvorba je plná energie s jedinečným nábojom a masívnym ale kryštalicky čistým zvukom, o ktorý sa už niekoľko albumov stará renomovaný dánsky producent Tue Madsen. Partia okolo frontmana Zoliho Farkasa je zaručenou kvalitou priamočiareho metalu bez kompromisov a zbytočných kudrliniek.


Zdroj: PR (autor biografie: Petr Závodský)
Foto: Ektomorf.com

Súvisiaci interpreti: Ektomorf