Americká rocková kapela Evanescence vydá na jeseň nový album. Nahrávka sa bude nazývať Synthesis a bude obsahovať vybrané skladby z ich repertoára v elektronickom a orchestrálnom spracovaní. Tridsaťpäťročná líderka formácie Amy Lee oznámila vydanie novinky prostredníctvom videa na sociálnej sieti Facebook

Ako vysvetlila, že nepôjde o remixy, ale o úplne nové spracovania piesní. Zároveň prezradila, že na albume spolupracujú so skladateľom Davidom Campbellom a okrem starších nahrávok ponúknu aj dve nové skladby. Kapela podporí projekt aj na turné, na ktoré sa vydá tiež na jeseň.

Evanescence založili v roku 1995 v Little Rocku spomínaná Amy Lee spolu s gitaristom Benom Moodym, ktorý v kapele pôsobil do roku 2003. Skupina debutovala albumom Fallen (2003), po ktorom vydala ešte štúdiovky The Open Door (2006) a Evanescence (2011) a tiež živú nahrávku Anywhere But Home (2004). V roku 2012 ohlásili pauzu, ktorú ukončili predvlani v apríli.

Na konte majú napríklad dve ceny Grammy. V súčasnosti sú okrem Lee členmi kapely aj basgitarista Tim McCord, bubeník Will Hunt, gitarista Troy McLawhorn a gitaristka Jen Majura.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/Evanescence

Súvisiaci interpreti: Evanescence