V digitálnej dobe dokonalosti a sterility vsádza garážové duo Them Switcheroos na hromadu fuzzu a nestále tempo. Ich prvotina sa svojou špinavosťou netají obľubou k The White Stripes alebo stoner-rockovým velikánom Queens of the Stone Age.

"Them Switcheroos - konečne česká odpoveď na to, ako by zneli Black Keys, keby obaja členovia mali obe ruky ľavé," povedal o kapele moderátor programu Štartér Radia Wave, Jakub Kaifosz, známy svojimi kúsavým výrokmi. V minulom ročníku súťaže si vybojovali vďaka hlasovaniu poslucháčov 9. miesto a skladba Forest Fire počas piatich týždňov zbierala chvály oboch moderátorov i odbornej poroty. Svojím energickým vystúpením kapela rozprúdila krv prítomných napríklad na festivale Beseda u Bigbítu.

Napriek snahe nájsť bubeníka a založiť normálnu kapelu z nenormálnych osobností sa musela dvojica gitaristov z mesta Uherské Hradiště naučiť sedieť za bicími. David Lecián a Lukáš Kučera, najlepší kamaráti od základnej školy, spolu začali hneď pri cvičení prvého beatu jamovať.

"Nápad zostať vo dvojici a striedať sa za nástrojmi vznikol na koncerte Gerdy Blank," popisuje originálny koncept Lukáš. "Chýbajúcich hudobníkov sme nahradili kilami ťažkých aparátov," dopĺňa David. Dvojica muzikantov sa neberie vážne a ich čierny humor presakuje aj do videoklipu k singlu Belt, ktorý zároveň otvára album Dericious burácajúcimi hromami podladenej gitary a mohutným beatom na floor tom.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli Lukáš Kučera a David Lecián.