Hudobno-zábavný festival Nestville Open Fest, ktorý je jedným z najväčších letných podujatí na severovýchode Slovenska, je tu už o necelé tri týždne. Organizátori pripravili program nabitý koncertmi hviezd a množstvo atrakcií pre celú rodinu. Na festival sa teší aj legendárna Samantha Fox, ktorá slovenským fanúšikom poslala zdravicu.

Dvojdňový celodenný hudobný program, párty ako na Ibize, súťaže či atrakcie pre najmenších. To všetko a omnoho viac sa dá zažiť v dňoch 28. a 29. júna na jednom mieste – v Nestville Parku v Hniezdnom. Organizátori jedného z najväčších festivalov na východnom Slovensku s názvom Nestville Open Fest sa už po ôsmykrát chystajú privítať letnú sezónu veľkolepým spôsobom. 

Už dávnejšie ohlásenou headlinerkou je popová ikona 80-tych rokov Samantha Fox. Prostredníctvom videa, z ktorého srší pozitívna energia, Slovákom zasiela odkaz s vrúcnymi pozdravmi a bozkom na záver. 53-ročná rodáčka z Londýna s očividne dobrou náladou prezradila, že sa svojho príchodu a slovenského publika nevie dočkať. "Vystúpim s mojou úžasnou kapelou a zaspievam všetky svoje hity a omnoho viac. A samozrejme zaspievam aj Touch Me," dodala.


Slovenská špička aj párty ako na Ibize

Okrem Samanthy Fox sa počas festivalu predstavia i domáce hviezdy ako Richard Müller, Sima Martausová, Heľenine Oči, Gladiátor, Peter Cmorik, Kristína, Sima, S Hudbou Vesmírnou, NoControl, Čendeš či Akustika. Hity jednej z najznámejších britských kapiel histórie zahrá a zaspieva košická kapela Oasis tribute v zložení v zložení Peter "Gufro" Gufrovič, Boris Mihálik, Peter Jakab a Róbert Haško.

Pravú atmosféru obľúbených tanečných dovoleniek prídu do malebnej dedinky v okrese Stará Ľubovňa navodiť svetoví dídžeji, ktorých možno zažiť aj priamo na Ibize. Celonočnú zábavu rozprúdia mená ako Ray Paeron, DJ Milana, DJ Borra, či Nuff & Lekno.

Nezabudnuteľné zážitky pre našich najmenších 

Nestville Open Fest je známy ako rodinne orientovaný festival, preto aj tento rok prinesie množstvo pútavých atrakcií a program pre deti. Prídu obľúbení herci zo seriálu Oteckovia, ktorí sa tentoraz predstavia v netradičnej úlohe - budú čítať Dobšinského rozprávky. Svojimi pesničkami zase deti zabaví momentálne najúspešnejší "detský spevák" Miro Jaroš.

V detskom hangári bude počas celého festivalu k dispozícii množstvo pútavých atrakcií, ako napríklad bublinové či balónové šou, maľovanie na tvár, detské divadielka, veľa animačných aktivít a kino, ktoré sa po 20:00 premení na kino pre dospelých. Malí či veľkí milovníci čokolády si zase prídu na svoje v čokoládovom svete Nestville Chocolate plnom vynikajúcich dobrôt, ktorý je súčasťou Nestville Parku.

Dospelákov zase určite poteší zaujímavá expozícia Nestville Park, ktorá návštevníkov festivalu prevedie svetom liehovarníctva a tradičných ľudových remesiel.

Dychberúca Nestville Rodeo Show

Návštevníkov Nestville Open Festu čaká tiež množstvo atraktívnych súťaží a športových aktivít, pre ktoré sa oplatí prísť do Hniezdneho. V sobotu (29.6.) sa ako vrchol nehudobného programu uskutoční Nestville Rodeo Show. Kone a jazdecké umenie môžu návštevníci obdivovať vo viacerých disciplínach, ktoré sa budú konať v rodeo aréne. Okrem vystúpenia Národného žrebčínu Topoľčianky, ktorý predvedie jazdy na koňoch a zrkadlové jazdenie, bude súčasťou programu tiež predstavenie Voltíž.

Vyvrcholením celej rodeo šou bude Nestville Race, v rámci ktorého pretekajú dvaja jazdci súčasne na dvoch dráhach. Jazdci a kone budú musieť počas pretekania zdolať prekážky ako skok cez balíky slamy, skok cez sudy, skok cez prútie a slalom medzi sudmi.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažéka Jana Marczellová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.nestvilleopenfest.sk a na Facebook evente.