Množstvo pastelových farieb a dlhých nôh štartuje nový videoklip britskej speváčky albánskeho pôvodu menom Dua Lipa. Okrem plameniakov sa totiž vo vizuáli k singlu New Rules vyskytuje tiež akási skupina kamarátok vyjadrujúca podporu po rozchode. Je účinná až do takej miery, že sa vďaka nim speváčka naučila chodiť po vode.

Čo robia mladé ženy, keď sa jedna z ich kamarátok potrebuje pozviechať z rozchodu? Strávia pár dní v hoteli Confidante na Miami, kde si "ďaleko" od mužského pokolenia stanovujú nový almanach vzťahov. Aspoň Dua Lipa, ktorú sme vám prvýkrát predstavili vlani, to tak spravila v klipe k siedmemu singlu zo svojho eponymného debutu.

V tlačovej správe, z ktorej cituje napríklad magazín Rolling Stone, speváčka novinku opísala ako "rozchodový song, aký by som chcela mať (na počúvanie), keď som sa rozchádzala". A keďže ho nemala, tak ho sama nahrala.

videoklip New Rules Zdroj: Youtube / Henry Scholfield

Lorde: Najlepší klip, aký som kedy videla

Ak si vizuál k novinke rozdelíme na tretiny, v prvej speváčka ešte zúfa a dúfa, pričom sa o jej vizáž musia starať kamarátky. V druhej časti už má úsmev na perách a je odhodlaná ísť si sama za svojím šťastím, hoci aj po vode v bazéne. Vo finále si už trojicu nových pravidiel (nezdvíhať mu telefón, neotvárať mu dvere a nebyť jeho kamarátka) osvojila natoľko, že je schopná radiť iným.

Videoklip z dielne Henryho Scholfielda (Professor Green, Example, Ella Eyre, AlunaGeorge, Will Young...) naberá čoraz viac na popularite. Len za posledné štyri dni si ho pozrelo viac ako 8 miliónov fanúšikov. Na svetový rekord to nie je, ale pre začínajúcu speváčku to môže byť celkom potešujúce číslo. Na Twitteri sa k nemu dokonca vyjadrila aj Novozélanďanka Lorde: "Je to ten najlepší videoklip, aký som kedy videla!"


Dua Lipa sa preslávila účasťou v longliste BBC Sound of 2016, kde dôležité postavy z britského hudobného priemyslu určujú, na čo sa v danom roku oplatí sústrediť sluch. Debutovala singlom New Love, no hudobných kritikov upútala až druhým kúskom Be The One. Vyšiel ešte 30. októbra 2015 a v Európe sa stal letným hitom iba vlani, kedy znel aj zo slovenských rádií. Nasledovali single Last Dance, Hotter than Hell, Blow Your Mind (Mwah) a Lost in Your Light so spevákom Miguelom. Okrem vlastných singlov zaujala v posledných mesiacoch napríklad aj hosťovaním v singli Seana Paula.

Vypočujte si debutový album Dua Lipa, ktorý vyšiel v júni:



Prečítajte si tiež: Dua Lipa bude hviezdou roka 2017. Štartuje ho hitom so Seanom Paulom

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube / koláž Hudba.sk