Americká speváčka Beyoncé zverejnila skladbu Spirit. Novinka sa bude nachádzať na soundtracku k filmu Leví kráľ, ktorý začnú v slovenských kinách premietať 18. júla. Beyoncé je navyše aj kurátorkou albumu The Lion King: The Gift, ktorý sa dostane na trh 19. júla.

"Toto je zvukové kino," povedala Beyoncé na adresu soundracku The Lion King: The Gift v oficiálnom vyhlásení. "Toto je nový zážitok z rozprávania. Chcela som urobiť viac ako nájsť zbierku piesní, ktoré boli inšpirované filmom. Je to zmes žánrov a spoluprác, takže to nie je iba o jednom zvuku. Je to ovplyvnené všetkým od R&B, popu, hip-hopu až po afrobeat," prezradila speváčka, ktorej zámerom bolo, aby každý zo spolupracovníkov išiel svojou autentickou cestou. Pojítkom hudby má byť napokon dej filmu. 

"Každá pieseň bola napísaná tak, aby odrážala rozprávanie filmu, ktoré dáva poslucháčovi možnosť predstaviť si vlastné obrazy, pričom počúva nové súčasné podanie. Bolo dôležité, aby hudbu neinterpretovali len najzaujímavejší a najtalentovanejší umelci, ale aj najlepší africkí producenti. Autenticita a srdce boli pre mňa dôležité," zdôrazňuje Beyoncé. 



Album plný prekvapení

Beyoncé prednedávnom predstavila aj titulnú skladbu k filmu Leví kráľ, pôvodne od Eltona JohnaCan You Feel the Love Tonight, ktorú naspievala s hudobníkom a hercom Donaldom Gloverom, známym aj pod pseudonymom Childish Gambino

Glover v šou Jimmy Kimmel Live, kde prišiel oblečený príznačne v kostýme leva, vtipne uviedol, že požiadal, aby pri nahrávaní neboli s Beyoncé v jednej miestnosti. "Nechcel som sa pritom Beyoncé pozerať do očí," povedal Glover, ktorý svoju časť nahral skôr z logistických dôvodov v Londýne v Abbey Road. Tak ako v pôvodnej snímke z roku 1994, aj tentoraz sa na soundtracku podieľal legendárny filmový skladateľ Hans Zimmer

Beyoncé vo filmovej novinke Leví kráľ, ktorá prinesie do kín kultovú animovanú snímku v "live action" podobe, prepožičala hlas levici menom Nala. Okrem nej sa na filme podieľali aj režisér Jon Favreau, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Amy Sedaris a ďalší.


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: SITA, NPR)
Foto: facebook.com/beyonce/

Súvisiaci interpreti: Beyoncé