Mýšačka Fest je tu aj tento rok a tak ako organizátori sľúbili, tentokrát už v plne open air prevedení. Festival Mýšačka Fest 2024 sa uskutoční 6. a 7. septembra v areáli Camping Sereď. Návštevníkom ponúkne bohatý dvojdňový hudobný program, ktorý bude prierezom toho najlepšieho, čo aktuálna česko-slovenská alternatívna scéna ponúka, a aby toho nebolo málo, to celé bude ešte okorenené aj niekoľkými zahraničnými menami.

Na podujatí vystúpi medzinárodne najstreamovanejší český raper a spevák Redzed, francúzska dídžejka, producentka a speváčka Coucou Chloe, senzácia undergroundovej elektronickej scény z Chorvátska Only Fire a domáci lídri súčasnej alternatívy Fvck_Kvlt, Berlin Manson či Dušan Vlk.

Príde aj česká speváčka Amelie Siba a duo post-hudba, punkoví The Wilderness a DETI, math-rockoví Vojdi s novým albumom Kompost, raper Edúv Syn, pesničkár Zabiť Františka a ďalší – dokopy presne 28 mien. To všetko v krásnom útulnom areáli, ktorý sa nachádza na brehu rieky Váh a v srdci lesoparku Poronda v Seredi. 

A čo to ten Mýšačka Fest vlastne je? 

Príbeh festivalu Mýšačka sa začal v marci minulého roka, kedy si partia okolo kapiel z labelu Mýšačka Recorc povedala, že by bolo fajn spraviť vlastný festival. A tak sa 11. marca 2023 v bratislavskom klube Fuga odohral Mýšačka Fest ver.0.1312, ktorý u fanúšikov alternatívnej scény zožal nesmierny úspech a klub bol beznádejne vypredaný.

Klubová púť festivalu pokračovala ďalej v auguste, kedy Mýšačka na jeden deň obsadila Novú Cvernovku – tentokrát už v hybridnej forme indoor-outdoorového festivalu na troch pódiách, ktorý sa opäť podarilo vypredať. Rovnako sa to podarilo aj zatiaľ poslednej kapitole tohto festivalu a to ver.1.61, ktorá sa odohrala v októbri minulého roku na loďke Pink Whale v Bratislave. 

Organizátori svojim návštevníkom prisľúbili, že v roku 2024 prinesú už plnohodnotný open air festival, a tak sa Mýšačka Fest 2024 stal realitou. Na svoje si prídu ako fanúšikovia rapu, tak aj techna, či napríklad alternatívneho metalu. Samozrejmosťou je aj nejaký ten sprievodný program, merch zóna, kopa vegan jedla a všetko ostatné, čo k Mýšačka Festu už neodmysliteľne patrí.

Dvojdňové permanentky sú v predaji za cenu 59 eur. Všetky podrobnosti nájdete na FB evente, novinky festivalu môžete sledovať na profiloch Mýšačka Fest na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov Mýšačka Festu informoval Jano Jazvec. Správu sme upravili a doplnili.