Posledný mesiac tretieho ročníka projektu Kino v bazéne v Banskej Bystrici prinesie ešte niekoľko výnimočných premietaní. Séria podujatí v "najsuchšom bazéne na Slovensku" - na nádvorí Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského -vyvrcholí 29. augusta koncertom skupiny Longital.

Augustový program podujatia Kino v bazéne odštartoval minulý štvrtok filmom Chlapčenstvo, ktorý režisér Richard Linklater natáčal dokopy 12 rokov a minulý rok vyvolalo mimoriadny ohlas divákov aj filmovej kritiky. Tento týždeň sa v bazéne premietne koprodukčná filmová báseň Kukuričný ostrov (13.8.), výročie vpádu okupačných vojsk do Československa si zas organizátori pripomenú filmom Terezy Križkovej Vtedy v Bratislave (20.8.). Posledným filmom tohto ročníka bude režijný debut známeho kameramana Martina Štrbu s názvom vlna vs. breh (27.8.), ktorý sa venuje osudom fotografov Slovenskej novej vlny. Všetky tri spomínané premietania začínajú o 21:00.

Po tom, ako v roku 2015 v bazéne zahrala legenda slovenskej hudobnej scény Marián Varga, skupina Hviezda či pesničkár Archívny chlapec, uzatvorí hudobný program skupina Longital, ktorá len nedávno vydala nový album A to je všetko?. Na ňom svoje staršie piesne nahrala naživo, bez akýchkoľvek dodatočných úprav. Podobne ako na poslednom albume, aj na koncerte v bazéne bude Dana Salontaya a Šinu sprevádzať popredný slovenský bubeník Marián Slávka. Koncert, ktorý sa koná 29. augusta o 20:00, bude ako jediné podujatie tohto ročníka na vstupenky. Tie si bude možné zakúpiť na mieste pred podujatím.

Organizátori kultúrneho projektu zatiaľ nepoznajú definitívne čísla návštevnosti tohto ročníka, no tešia sa, že divácka priazeň zostáva a vzhľadom na čísla a dojmy sa zdá, že aj narastá. "Vážime si každú dušu, ktorá k nám vkročí alebo pridá ruku k dielu. Okrem zverejneného programu pripravujeme na 28. august ešte jednu vlastnú performance, ktorá bude špecificky venovaná nášmu priestoru. Čoskoro dáme vedieť viac, ale určite to stále nie je všetko," doplnil informácie k tomuto ročníku Kina v bazéne zakladateľ a dramaturg projektu Slavo Sochor.


Redakciu Hudba.sk informoval Slavo Sochor. Viac sa dozviete na oficiálnom webe podujatia www.kinovbazene.eu.

Foto: Ivana Šataník

Súvisiaci interpreti: Longital