Silueta Mira Žbirku sa stala súčasťou nového umeleckého diela známej českej výtvarníčky Míly Fürstovej, ktorá žije dlhodobo v Anglicku a vytvorila obal aj pre nahrávku Ghost Stories skupiny Coldplay. Grafika vznikla ako základ obalu nového Double Albumu, ktorý Miro Žbirka nedávno dokončil v legendárnom štúdiu č. 3 na Abbey Road v Londýne.

"Album je už hotový a pripravený na vydanie. Som rád, že sa nám všetko podarilo stihnúť a už čoskoro bude na svete aj so skvelým obalom Míly Fürstovej. Vytvorila výnimočné dielo, ktoré na vinyle vyzerá fantasticky," teší sa Miro Žbirka.

Svetoznáma výtvarníčka Míla Fürstová, ktorú preslávil aj obal albumu Ghost Stories od Coldplay, zložila nedávno v rozhovore pre český internetový časopis Headliner Mekymu veľkú poklonu. "Chris Martin je môj rovesník, ale Meky je pre mňa hviezda. Keď som ja bola malá, on už bol slávny a mal veľké hity!" 

65-ročný spevák a skladateľ na nahrávke Double Album spolupracoval s producentom Robom Cassom a zostavou hviezdnych muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), Pears McIntyre (gitary). 


Skúška snov s Katarínou Knechtovou

Z pripravovanej novinky už Žbirka predstavil singel Dievča (na lásku nie je čas) s textom z pera Jozefa Urbana. Druhým singlom bude duet Skúška snov. Skladbu s textom Kamila Peteraja naspieval Miro Žbirka s Katarínou Knechtovou. Minulý týždeň sa k nej nakrúcal videoklip. Jeho réžie sa opäť ujal spevákov syn David Žbirka a produkcie Vojtěch Nedvěd. Premiéra klipu bude v čase vydania albumu. Katarína Knechtová sa po boku Mira Žbirku objaví tento rok aj ako hosť na decembrových koncertoch Vianočného Symphonic Tour v Žiline a Košiciach.

Double Album vydá Universal Music 5. októbra vo formátoch 2xCD a 2xLP a do života ho spevák spolu so špeciálnymi zahraničnými hosťami uvedie na exkluzívnych koncertoch v bratislavskom Ateliéri Babylon (22.10.), pražskom Lucerna Music Bare (25.10.), v Klube Denoche v Hradci Králové (27.10.) a v brnianskom Sono Centre (29.10.).

Bratislavský klubový koncert je už od augusta vypredaný a majitelia vstupeniek budú mať spolu s hosťami exkluzívnu možnosť vypočuť si nové skladby a získať ako prví podpísaný nový slovensko-anglický dvojalbum.

Vstupenky na vianočné koncerty:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Rado Mešša. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Míla Fürstová

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka