Slovenská skupina Elán po ôsmich rokoch zmenila bubeníka. Štyridsaťjedenročného Borisa Brnu, ktorý pôsobil v kapele od roku 2008, vystriedal Štefan Bugala, ktorý s kapelou vyrazil aj na práve prebiehajúce česko-slovenské turné Živých nás nedostanú.

Podľa denníka Nový čas potvrdil novú zostavu Vašo Patejdl, keď reagoval na e-mail jednej z fanúšičiek, ktorú zaujímalo, prečo sa Brna neukázal na koncerte kapely v Karlových Varoch. "My sme s ním rozviazali spoluprácu, lebo sa nám po poslednom stretnutí z neznámych dôvodov neozýval, nekomunikoval. Žiaľ, nemali sme inú možnosť, ako osloviť niekoho iného, lebo bolo riziko, že bude ohrozené turné. Zrejme má nejaké osobné problémy," uviedol vraj hudobník.

Na situáciu reagoval aj samotný Boris Brna, ktorý poprel, že by za jeho odchodom stáli osobné problémy. "V žiadnych problémoch nelietam. Mám problémy s krížmi, hrozí mi operácia. Bol som v Eláne osem rokov, asi bol čas na zmenu," uzavrel pre Nový čas bubeník, ktorý sa podieľal na ostatných dvoch albumoch formácie – Anjelská daň (2010) a Živých nás nedostanú (2014).

Jesenné turné kapely Elán odštartovalo septembri v Karlových Varoch, doteraz odohrala päť koncertov. Zajtra skupinu čaká Ostrava, v piatok Brno, na budúci týždeň Praha a na konci mesiaca poteší slovenských fanúšikov v Bratislave (28.10.) a Košiciach (30.10.).

Prečítajte si: Elán ospevuje diktátora a varuje pred novou totalitou

Zdroj: SITA (Cas.sk, archív)
Foto: Dana Baláž

Súvisiaci interpreti: Elán