Trnavské Rádio spustí svoje živé vysielanie 17. novembra o 12:00 na frekvencii 103,9 MHz. Naladiť si ho bude môcť každý v Trnave a okolí na svojom rádioprijímači a dostupné bude aj na internete. Nie je ľahké určiť, ktorý bude ten prvý významný deň pre rádio a jeho poslucháčov, ale Trnavskému Rádiu zahrala do karát aj symbolika.

Programový manažér Dušan Vančo má presnú predstavu o tom, ktoré atribúty musí štart spĺňať. "Definoval by som ho slovami skromný a príjemný s odkazom na posolstvo 17. novembra. Práve pre túto symboliku slobody sme si vybrali tento dátum ako dátum oficiálneho spustenia. Nasledovný víkend bude o hudbe a lokálnych hudobníkoch, na čo sa osobne veľmi teším."

Štartovacie dni Trnavského Rádia sú vyskladané tak, aby každého poslucháča niečim upútali. Program prvého dňa odmoderujú skúsení Martin Cifrík a Maca Schmidtová a pripoja sa k nim aj zaujímaví hostia. K nim určite patria moderátori Vlado Voštinár a Dália Šaskovičová, hudobníci Robo Opatovský, Mária Čírová, Lasky z Pary, či Trnavčania spevák a pesničkár Bystrík alebo Michal Štofej zo skupiny Hudba z Marsu. Cenným prekvapením bude aj herečka Anna Šisková, ktorá sa teší na svoju premiéru. "Pri štarte rádia budem po prvýkrát, ešte som pri štarte žiadneho rádia nebola. Ani regionálneho. Keď som v Trnave žila, vtedy ešte regionálne rádiá neboli."

Víkendové vysielanie bude naozaj pravé hudobné. Postupne predstavia svoj hudobný vkus okrem iných aj Michal Štofej z Hudby z Marsu, Bystrík a tiež Tomáš Köppl z White Melon.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová.