Blues-rocková skupina The Butchers zo Šamorína dnes premiéruje svoje nové video, ktorým sa vracia k EP nahrávke Wounds vydanej v marci 2020. Hudobníci sa rozhodli vydať lyric video ku skladbe WTFAYSMA (Why The Fuck Are You Still Messing Around).

"Skladba opisuje typ ľudí, ktorí majú relatívne všetko v poriadku vo svojom živote, no napriek tomu nikdy nie sú spokojní, alebo si vytvárajú vlastné problémy, len aby sa mohli sťažovať. Sú to ľudia, ktorí majú svoje sny, ale nikdy sa nedostanú k tomu, aby si ich splnili," opisuje význam skladby spevák, gitarista a autor pesničky András Hushegyi, ktorý nám ešte minulý rok prezradil, že vznikla za jednu hodinu vrátane textu.

Doposiaľ najtvrdšia skladba kapely The Butchers je zaujímavá aj tým, že je prvou, do ktorej formácia nenahrala gitarové sólo. "Táto skladba si vyžadovala iba jedno, a to tvrdé gitarové riffy, preto sme sem nenahrali žiadne gitarové sólo. Je to brutálna pesnička, ktorá vás nenechá vydýchnuť si ani na jednu sekundu," dodáva Andrásova dvojička János Hushegyi, ktorý je takisto gitaristom a v niektorých skladbách skupiny aj spieva.


Kapela The Butchers má za sebou úspešnú letnú sezónu, počas ktorej odohrala desať koncertov a vystúpila na rôznych podujatiach ako napr. Pezinský permoník, Priechodské rockové slávnosti alebo Týždeň maďarskej kultúry v Bratislave. "Odohrať týchto 10 koncertov počas tohto leta bol pre nás obrovský zážitok, je to asi naša najlepšia sezóna. Užívali sme si dobré počasie, veľké pódiá, spoznali sme nových ľudí a sme radi, že sme dostali toľko možností na vystúpenie," teší sa János. 

Po lete sa kapela vrátila naspäť do skúšobne a začala pracovať na nových skladbách. Počas budúceho roka plánuje vydať nové skladby a osláviť 10. výročie svojho fungovania.

Prečítajte si: The Butchers: Rockeri s citom pre silné riffy i súčasné dianie

Redakciu Hudba.sk informoval János Hushegyi. Správu sme upravili.

Foto: Béla Edmár