Po minuloročnom obrovskom úspechu duetu Naše hriechy s Adamom Ďuricom sa fanúšikovia dočkali aj nového sólového singla Emmy Drobnej. Tá síce svoj druhý štúdiový album Better Like This vydala len pred dvoma rokmi, no z pochopiteľných dôvodov (nemožnosť koncertovať a množstvo pracovných obmedzení) mu v rámci propagácie nevenovala takú pozornosť ako svojmu debutu.

Nespala však na vavrínoch, práve naopak. Výsledkom jej práce v štúdiu je úplne nový singel Hawaii, ktorý je ochutnávkou z jej pripravovaného tretieho albumu. Emma Drobná v pozitívne ladenej skladbe veľmi elegantne využila stále populárnejší zvuk 80. rokov, ktorý je v popovej hudbe posledných rokov neprehliadnuteľným trendom. Ani najhranejšia slovenská speváčka posledných rokov v tomto prípade nešliapla vedľa.

Text vznikol na romantickej dovolenke

Posledné roky strávila Emma veľa času hlavne cestovaním s jej partnerom, bývalým futbalistom Filipom Šebom, s ktorým tvoria šťastný a harmonický pár. A práve počas ich dovolenky vznikol tento nový singel. "V skladbe sa mi prelína realita so snením a spomínaním na sen, ktorý sa mi vryl veľmi hlboko pod kožu," vysvetľuje speváčka a autorka textu. Pod hudbou sú tradične podpísaní Peter Graus a Tomáš Zubák z Creative Music House.

"Asi tým veľmi neprekvapím, keď poviem, že nápad na skladbu vznikol na Havaji. V texte opisujem momenty, ktoré som tam naozaj prežila. Raz večer som nemohla zaspať, tak som si sadla po polnoci na pláž k oceánu. Všade bola tma, všetci dávno spali a ja s pohárom šampanského medzi drobnými kvapkami dažďa, som počúvala len šum oceánu. Presne to sa stalo a presne o tom som začala písať text. Bol to zvláštny pocit pokoja, ktorý si budem navždy pamätať. Samotný sen v texte nepopisujem do detailov, lebo snom niekedy poriadne ani nerozumieme," spomína Emma.


Retro nádych skladby podčiarkuje vydarený videoklip vo štvorcovom formáte, v ktorom môžeme speváčku okrem iného sledovať aj ako predavačku v klasickej samoobsluhe, na akú si staršie ročníky určite dobre spomínajú zo svojej mladosti. Prepojením s témou skladby je záverečný záber na okno s nápisom Potraviny Havaj.

Spestrením klipu sú tanečné scény Drobnej so skupinou Ladylicious a úsmevná čas vizuálu, kde môžeme vidieť slovenského módneho návrhára Fera Mikloška, ktorý sa postaral aj o speváčkine stylingy pred kamerou. Tanečné choreografie medzi regálmi sa prelínajú so zábermi na speváčku v žiari svetiel, ktoré majú evokovať zasnenú atmosféru.

Keďže Drobná stavila na osvedčený produkčný tím, tak nakrúcanie klipu bolo pomerne jednoduché. "Natočil sa pomerne rýchlo od dokončenia skladby. Do siedmich dní sme dali dokopy celý tím ľudí, z čoho som sa veľmi tešila, nakoľko to bolo pre mňa stále ešte všetko veľmi čerstvé. Spolupracovala som so šikovnými a príjemnými ľuďmi. O produkciu sa postaral Peter Hledík a réžie sa ujal Bohumil 'Boyo' Dohnal. S nimi som spolupracovala už na dvoch predošlých klipoch, takže som vedela, do čoho idem a že im môžem plne dôverovať," prezrádza k spolupráci na klipe Emma Drobná.

Nadviaže na úspech singlov z debutu?

Určite by bolo zaujímavé počuť, ak by sa v podobnom zvuku niesol aj zvyšok tretieho štúdiového albumu Emmy Drobnej. Na svojich prvých dvoch štúdiových nahrávkach dokázala, že dokáže fungovať vo viacerých hudobných smeroch a štýloch, takže aj pri svojej novej hudbe môže skúšať "niečo nové". Predbežný dátum vydania albumu speváčka zatiaľ neprezrádza, no ak bude aspoň tak kvalitný, ako skladba Hawaii, určite stojí za to počkať si. 

Rodáčka z Nového Mesta nad Váhom sa do povedomia verejnosti dostala v roku 2015 vďaka víťazstvu v Česko Slovenskej SuperStar. V tej dobe bola príjemným a žiadaným progresom pre celú šou a dôkazom toho, že aj vďaka SuperStar môže vzniknúť skutočná hudobná hviezda. Na rozdiel od väčšiny predchádzajúcich víťazov tejto speváckej šou sa Emma Drobná na scéne drží dodnes a právom patrí medzi najúspešnejšie slovenské speváčky súčasnosti.

Najväčším hitom 28-ročnej hviezdy stále zostáva jej druhý autorský singel Words, ktorý sa v oficiálnom rebríčku hranosti na Slovensku objavoval neuveriteľných 120 týždňov. S pesničkami z druhej štúdiovky však na obrovský úspech svojich prvých singlov Smile a Words nenadviazala, podarilo sa jej to až minulý rok so spomínaným duetom Naše hriechy s Adamom Ďuricom. Bude preto zaujímavé sledovať, ako sa jej bude dariť s novinkou Hawaii a ďalšími skladbami z pripravovaného albumu.


Autor: Dušan Marko

Súvisiaci interpreti: Emma Drobná