Adam Ďurica predstavuje svoju novú skladbu Naše hriechy, ktorú naspieval spoločne s Emmou Drobnou. Novinku predstavili spolu s lyric videom, ktorý zachytáva atmosféru jej nahrávania v štúdiu.

"Už dlhšie som chcel s Emmou niečo urobiť. Dokonca sme sa na tom v minulosti už dohodli, ale udalosti minulého roka to celé zhatili," hovorí o spolupráci Adam Ďurica. "Nakoniec sme to ale urobili, nahrali a je to tu. Musím povedať, že sa mi tá pesnička páči, lebo nie je to klišé," dodáva Emma Drobná.


Hudobne ide o zaujímavý prienik medzi štýlmi oboch interpretov. Na jednej strane je počuť, že skladba vznikla s gitarou v ruke, čo Adam prezentuje aj v sprievodnom videu, no jej finálna podoba má od typického slovenského pop rocku ďaleko a jej aranžmán je omnoho bohatší a modernejší. Zásluhu na tom má producent skladby Laco Rychtárik, no autorom hudby aj textu je Adam Ďurica.

"Ja som málokedy v tej polohe, že vymyslím hudbu aj text. Viem, aké texty mám rád, viem, aké texty by som chcel spievať, ale väčšinou spolupracujem s textármi. Ale tentokrát mi melódia išla v hlave a už som počul aj nejaké slová, začal som písať, a tak som to celé dokončil," približuje spevák vznik skladby.

Emma Drobná a Adam Ďurica, 2021 Zdroj: Stana Topoľská

Skladba Naše hriechy, ktorej mix a mastering mal opäť na starosti Matej Turcer (PULP Studio), je predzvesťou Adamovho nového albumu. Ten ostatný s názvom 30 vydal ešte v roku 2018.

"Pravda je taká, že sme to mali pôvodne úplne inak naplánované. Ale za posledný rok sa toho naozaj veľa zmenilo, pre každého z nás, a tak sme to zmenili aj my, a do konca roka by som chcel vydať svoj nový album," uzatvára Adam Ďurica.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Stana Topolská

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica, Emma Drobná