Švédska progresívna metalová formácia Meshuggah sa na jar ukáže v Bratislave. V sobotu 27. apríla vystúpi v Majestic Music Clube (MMC) na Karpatskej ulici. Vstupenky na jej koncert, na ktorom bude mať aj predskokana, sú už v predpredaji. Klasický lístok sa dá kúpiť za 23 eur, VIP vstupenka na 35 eur.

Koncert v Bratislave sa bude konať medzi dvoma časťami škandinávskeho turné kapely. V lete sa skupina ukáže aj v Česku, konkrétne na festivale Brutal Assault.

Meshuggah pôsobia na scéne od konca 80. rokov minulého storočia. Na konte majú sedem štúdioviek, zatiaľ poslednú s názvom Koloss vydali tento rok v marci. Skupina s ňou bodovala na výbornom 17. mieste amerického rebríčka Billboard 200.

Meshuggah sú známi pre svoj inovatívny metalový štýl a skladby s polyrytmickými štruktúrami, v ktorých využívajú prvky math rocku, groove metalu i experimentálneho jazzu. V súčasnosti kapelu tvoria: Jens Kidman (spev), Fredrik Thordendal (gitara), Tomas Haake (bicie nástroje), Morten Hagström (rytmická gitara) a Dick Lövgren (basgitara).

TIP: Týždeň v hard & heavy: o veciach znepokojujúcich

Meshuggah - Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion

Zdroj: SITA
Foto: Meshuggah.net

Súvisiaci interpreti: Meshuggah