Talentovaného slovenského speváka Juraja Zaujeca k tvorbe najviac inšpiruje láska a deti. "Nie som nejaký ukrutný romantik, ale láska je to, čo asi najviac zasahuje moje emócie," povedal 32-ročný hudobník v rozhovore pre agentúru SITA.

"A deti, tie sú výsledkom celého toho procesu, tak o nich musíte niečo písať, niekde sa v tej tvorbe odzrkadľujú," poznamenal. Najväčšiu eufóriu v živote podľa vlastných slov zažil, keď sa mu narodila dcéra Sára. "Najšťastnejšie obdobie v mojom živote bolo, keď sa mi narodilo prvé dieťa. To bola taká dlhotrvajúca eufória, ktorú už ťažko niečo nahradí. Prvýkrát je prvýkrát," uviedol Zaujec.

O Sáre napokon zložil aj pieseň. "Keď som to Sáre prvýkrát pustil, tak sa rozplakala, že to je úplne nádherné a teraz, keď hocikde idem na koncert, tak sa ma pýta, že 'no dobre a hral si Sáru?' Hovorím, že hej. A keď niekam idem a nezahrám pesničku o nej, tak sa zas pýta 'A prečo si nehral Sáru?'," napodobnil rodák z Levíc malú dcéru.


Druhorodenú Ester zas zapojil do videoklipu k piesni Domáca. "Som tam v role bezdomovca, čo hrá na ulici a má pri sebe dcéru, ktorá tam tak pobehuje, tak jej vlastne tvrdím, že tá pesnička je o nej," zasmial sa sympatický hudobník. "Odkedy totiž Ester zistila, že existuje pesnička o Sáre, každý deň sa ma pýta, kedy nahrám pieseň aj o nej. Každý, kto má deti, vie, že si závidia," podotkol Juraj Zaujec.

"Naposledy mi však povedala, že to nemôže byť tak, že hrá len v klipe, ale musí to byť pesnička, ktorá sa bude volať Ester a budem tam spievať že 'Ester'. Takže ona chuderka čaká, no je pravda, že piesne nevzniknú len tak nasilu alebo na objednávku, teda aspoň nie u mňa," dodal.


Zdroj: SITA
Foto: Gabriel Kosmály ml.

Súvisiaci interpreti: Juraj Zaujec