Spevácky zbor, dychová sekcia a popovým poslucháčom neznáma gospelová speváčka boli hviezdami televíznej premiéry skladby I See a Victory zo soundtracku očakávaného filmu Hidden Figures. Jej autorom je Pharrell Williams, ktorý si pozornosť televíznych divákov ukradol kurióznym spôsobom - takmer vôbec ho totiž nebolo počuť.

Energickému vystúpeniu v nočnej šou Jimmyho Fallona jednoznačne dominovala gospelová speváčka Kim Burrell s úžasným hlasom a prejavom, ktorý by zo stoličky zdvihol aj mŕtveho. Témou väčšiny komentárov pod videom, ktoré sa na Youtube objavilo pred dvoma dňami, je však otázka, čo tam vlastne robí Pharrell Williams. Ten totiž pôsobí ako keby sa na pódiu ocitol náhodou. Jeho "hype-manovské" hlášky počuť iba dvakrát, väčšinu času to vyzerá akoby svoj mikrofón ani nemal zapnutý. Aj svojimi gestami jasne dáva najavo, že hviezdou večera má byť Kim Burrell.

Je to však Pharrell, neprehliadnuteľný v ďalšom zo svojich nekonvenčných štýlových outfitov a pri pozeraní pasáží, v ktorých predvádza "lip synch battle", sa jeho fanúšikovia asi ťažko ubránia smiechu - samozrejme v dobrom, aj keď ho nie je počuť, stále ho je za čo milovať. Veď ten song napísal a vystúpeniu dodáva energiu aj keď je jeho spevácky výkon nulový a robí len "křoví". Paradoxne sa mu podarilo čiastočne "ukradnúť šou" aj vtedy, keď nechcel.


Pieseň pochádza zo soundtracku filmu Hidden Figures (Skryté čísla/postavy) režiséra Theodora Melfiho, ktorý rozpráva troch žien - afroamerických matematičiek Katherine Johnson, Dorothy Vaughan a Mary Jackson. Tie sa v NASA podieľali na realizácii prvého amerického pilotovaného orbitálneho letu, ktorý v rámci misie Mercury-Atlas 6 absolvoval v roku 1962 astronaut John Glenn. Pharrell napísal väčšinu skladieb k očakávanej snímke a okrem Kim Burrell na nich spolupracoval aj s Aliciou Keys, Janelle Monáe či Lalah Hathaway. Monáe a Mary J. Blige na soundtrack oslavujúci černošskú hudbu prispeli aj vlastnými piesňami.

Janelle Monáe vo filme stvárňuje jednu z hlavných postáv Mary Jackson, ďalšie dve vedkyne si zahrali Taraji P. Henson (Katherine Johnson) a Octavia Spencer (Dorothy Vaughan). V snímke sa objavia aj Kevin Costner, Kirsten Dunst, Glen Powell, Mahershala Ali či Jim Parsons. Autormi scenára sú Theodore Melfi a Allison Schroeder. Film sa do amerických kín dostane 25. decembra.

Lyric video I See a Victory:


Ďalšie skladby zo soundtracku Hidden Figures už so spievajúcim Pharrellom:


Celý album už môžete počúvať na Deezeri:



Text: Hudba.sk, pm (zdroj: Rollingstone.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Pharrell Williams