Album Tešíme sa na Ježiška od Mira Jaroša patril k najpredávanejším titulom minulého roka, podľa štatistík SOZA ho prekonal iba Rytmus s nahrávkou Krstný otec. Po viac než roku od jeho vydania prichádza spevák s ďalším videoklipom, tentoraz ku skladbe Nech už nasneží.

S vizuálom však Miro Jaroš pesničku predstavuje v novej verzii - ako duet s Nelou Pociskovou. Tá si v klipe zahrala plastovú baletku, spevák je zase cínovým vojačikom zo známej rozprávky Hana Christiana Andersena.

"Verím na šťastné konce, preto sme príbeh tejto Andersenovej rozprávky trošku upravili. Napriek tomu, že nejde o detskú pesničku, viem, že si klip pozrie aj veľa detí a chcel som, aby príbeh dopadol dobre, aj keď im ho rodičia budú možno musieť dovysvetliť," prezradil Miro.


S požehnaním Hapkových dedičov

Tak ako v klipe, aj v hudbe si spevák hlavný motív požičal zo známej rozprávky. Ústrednú melódiu piesne Nech už nasneží všetci poznajú z Perinbaby, Miro k nej doplnil vlastné slová. Použitie melódie mu museli schváliť jednohlasne siedmi dediči po Petrovi Hapkovi. "Mnohých predo mnou odmietli, o to viac ma teší, že ja som požehnanie dostal," teší sa.

Klip sa nakrúcal v ateliéri na zelenom plátne, zvyšok dotvoril režisér Štefan Lelovič v postprodukcii. Novinka je prvou spoluprácou Mira Jaroša s Nelou Pociskovou. "Je to profesionálka, robilo sa nám spolu veľmi dobre. V štúdiu pri nahrávaní, ale aj pri nakrúcaní klipu, kde sme zažili kopec srandy. Som vďačný, lebo jej prítomnosť posunula skladbu niekam, kde som ju vždy chcel mať, no pri minuloročnej verzii som to nestihol zrealizovať," dodal.

Miro Jaroš a Nela Pocisková, Nech už nasneží Zdroj: Peter FroloPozrite si viac fotografií z nakrúcania

Redakciu Hudba.sk informoval Michal Šefčík z vydavateľstva Galgan Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Peter Frolo

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš, Nela Pocisková