Rok 2011 bol pre Petra Cmorika najmä v znamení zmien. Z jeho kapely odišli Marcel Buntaj a Juraj Kupec, namiesto ktorých prišli Stano Kociov a Pišta Lengyel. "Zmenil sa celkový sound. Tento rok sme teda hľadali ako by mohla nová kapela znieť. Piliere Maťko Gašpar a Ďurko Tatár však zostali a v tejto kombinácii vznikli aj nové piesne s iným zvukom," uviedol Cmorik.

V priebehu uplynulého roka sa podľa vlastných slov stretol najmä s väčšou srdečnosťou u divákov. "Akoby boli otvorenejší. Mali sme pocit, že hráme stále doma. Neviem či je to tým, že sme niekoľkokrát prekoncertovali Slovensko a ľudia za tých 6 rokov už vedia, čo majú čakať a tešia sa, alebo som to len ja začal intenzívnejšie vnímať," spresnil. "Čo sa nepríjemných vecí týka, nič také na čo by sa oplatilo spomínať sa myslím nestalo," dodal.

V roku 2012 plánuje Peter Cmorik vydať novú štúdiovú nahrávku. "Na jeseň by som chcel mať hotový štvrtý album. Máme hotovú asi polovicu skladieb, na ďalšej polke sa pracuje. Niektoré z nich už hrávame na koncertoch a napríklad Kam som rozum dal a Premýšľam nad tebou rotujú aj v éteri. Okrem toho máme zabookovaných už množstvo koncertov a festivalov, takže zostáva sa len tešiť na ľudí a na hudbu," uzavrel 31-ročný spevák.

Peter Cmorik - Kam som rozum dal

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.


Foto: SITA/Branislav Račko

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik