Spevák kalifornskej skupiny Red Hot Chili Peppers (RHCP) Anthony Kiedis musel podstúpiť operáciu nohy. Následná rekonvalescencia si vyžiada preloženie amerického turné kapely, ktoré malo odštartovať 20. januára koncertom vo floridskom meste Sunrise.

Americká šnúra k albumu I'm With You (2011) mala trvať od 20. januára do 16. marca. Red Hot Chili Peppers napokon turné odštartujú 2. apríla, pričom časť koncertov odohrajú až v lete, respektíve v jeseni. Termíny európskych koncertov vrátane vystúpení v Prahe a Záhrebe zostávajú nezmenené.

"Anthony musel podstúpiť operáciu, pri ktorej mu odstránili zlomenú kosť a napravili oddelenú šľachu ohýbača na jeho nohe," uviedla skupina vo vyhlásení.

Fotografi pred pár dňami zachytili speváka na zápase jeho obľúbeného basketbalového tímu L.A. Lakers s barlami. Podľa fotografií mal však dobrú náladu. Kiedis by sa mal zo zákroku úplne zotaviť, no v súčasnosti nemôže koncertovať. Spevák, ktorý tento rok oslávi 50. narodeniny, mal s pravou nohou problémy už v roku 2007 počas turné k albumu Stadium Arcadium (2006).
Formácia Red Hot Chili Peppers sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1983. Preraziť sa im podarilo v roku 1991 dnes už kultovým albumom Blood Sugar Sex Magik. Skupina vydala v auguste svoj desiaty štúdiový album I'm With You (2011), z ktorého už vyšli single The Adventures of Rain Dance Maggie a Monarchy of Roses. Dobyli s ním rebríčky vo Veľkej Británii, Brazílii, Argentíne, Mexiku, Taliansku, Írsku, Španielsku, Švajčiarsku, Poľsku, Maďarsku a ďalších krajinách.

Red Hot Chili Peppers predali na celom svete už viac ako 65 miliónov nahrávok, získali šesť cien Grammy a päť MTV Video Music Awards. Zoskupenie z Los Angeles v súčasnosti pôsobí v zostave: Anthony Kiedis (spev), Chad Smith (bicie nástroje), Josh Klinghoffer (gitara) a Michael "Flea" Balzary (basgitara).

Informácie zverejnili webové stránky TMZ.com a redhotchilipeppers.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jonathan Short

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers