Slovensko si v lete zapíše do zoznamu legendárnych kapiel, ktoré u nás vystúpili, ďalšie významné meno. Skupina AC/DC dnes ohlásila koncertné turné Power Up Tour Europe 2024, ktoré nazvala podľa svojho ostatného albumu Power Up, vydaného v novembri 2020. V rámci európskej šnúry odohrá kapela 21 koncertov v desiatich európskych krajinách a v zozname nechýba ani Bratislava. TASR o tom informovala PR manažérka usporiadateľskej agentúry Silvi Production Erika Barkolová.

AC/DC sa v Bratislave predstavia 21. júla na starom vajnorskom letisku, kde sa minulý rok konal aj druhý ročník festivalu Lovestream. Predaj vstupeniek sa začne v piatok 16. februára.

Power Up bude prvým turné austrálskej rockovej stálice po ôsmich rokoch. AC/DC vystúpia v zostave Brian Johnson (spev), Angus Young (sólová gitara), Stevie Young (rytmická gitara), Matt Laug (bicie) a podľa najnovších správ od kapely by mal byť novým basgitaristom na turné Chris Chaney, ktorý v zostave nahradí Cliffa Williamsa. Ten totiž nedávno ohlásil odchod do dôchodku.

Skupina AC/DC je na scéne už viac ako 50 rokov. Založili ju bratia Youngovci v austrálskom Sydney v novembri 1973. Prvý koncert odohrali  31. decembra 1973 v Sydney. Vo februári 1975 vydali debutový austrálsky album High Voltage. V roku 1976 sa skupina presídlila do Anglicka a v júni realizovala prvé britské turné. O rok neskôr koncertovala aj v Spojených štátoch. Medzi najúspešnejšie albumy skupiny aj celej rockovej histórie patria nahrávky Highway To Hell (1979) a Back In Black (1980).

V novembri 2014 vydali AC/DC šestnástu štúdiovku s názvom Rock Or Bust a v novembri 2020 sedemnásty album Power Up. Predaj ich platní celosvetovo prevýšil 200 miliónov kópií. V roku 2003 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: TASR (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: AC/DC