Jubilejný desiaty štúdiový album kapely IMT Smile je na svete. Volá sa Na ceste 1979 a skupina ho deň pred oficiálnym vydaním celý zverejnila na vypočutie prostredníctvom globálnej streamovacej služby Deezer.

IMT Smile si na vydanie očakávaného albumu vybrali druhý tohtoročný piatok trinásteho, no vďaka službe Deezer si ho môžete exkluzívne vypočuť už dnes. Na albume sa nachádza 10 skladieb, medzi ktorými nechýba minuloročný hit Cesty II. triedy, pieseň S.O.S. obsahujúca recitál herečky Zuzany Fialovej, či romantická skladba Pri Tebe, ktorú skupina zverejnila vo februári, pár dní pred Valentínom.

"Na albume sme pracovali intenzívne skoro dva roky. Všetky skladby vznikli v našom nahrávacom štúdiu Valec. Niektoré hneď, s niektorými sme sa hrali aj niekoľko mesiacov. Názov albumu je inšpirovaný textom skladby Cesty II. triedy, pričom číslo 1979 predstavuje rok môjho narodenia, odkedy som stále na nejakej ceste," prezradil líder skupiny Ivan Tásler, ktorý zložil hudbu ku všetkým skladbám. Okrem toho napísal aj text piesne Pravda pred sebou. Texty zvyšných piesní pochádzajú z pera renomovaného textára Vlada Krausza, s ktorý kapela spolupracuje už od debutového albumu Klik-Klak (1997). 

Album Na ceste 1979 v piatok 13. marca oficiálne vychádza v krásnom papierovom digipacku, o ktorého dizajn sa postarala Mili Vigerová. Týždeň po vydaní albumu kapela vyrazí na turné s názvom Na ceste tour.

Počúvajte horúcu novinku na Deezeri:



Videoklipy k úspešným singlom z albumu:


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal. Viac na oficiálnej stránke www.imtsmile.com a na Facebooku.

Foto: Martin Trenkler

Súvisiaci interpreti: IMT Smile