Momo má na slovenskej scéne povesť jedného z posledných predstaviteľov klasického hip-hopu. Naopak Haha Crew zastupujú nastupujúcu generáciu s moderným zvukom. Práve preto fanúšikov oboch interpretov prekvapila správa o ich spoločnej skladbe, ktorú krátko na to predstavili priamo aj s videom.

Momo nepoľavuje ani po vydaní albumu Rival, ktorý vyšiel iba koncom minulého roka. Dôkazom je nová skladba s jednoduchým názvom 2015, ktorú nahral práve so spomínanou formáciou Haha Crew. Na mikrofóne v nej Momovi asistuje Samey, zatiaľ čo Dalyb sa postaral o beat. Ako je už na našej scéne zvykom, novinku predstavili priamo prostredníctvom klipu, ktorý si vzal na starosti Adam Pavelka.

Momo feat. Samey - 2015

Nové video majú aj Majself a Grizzly, ktorí pred niekoľkými dňami vypustili spoločný album Eden. Na ňom nájdete aj vec Interstellar, do ktorej prispel aj DJ Metys. A práve táto záležitosť sa stala najnovším kandidátom na vizuál.

Majself & Grizzly feat. DJ Metys - Interstellar

Ešte pred tým, než sa tradične presunieme do zámoria, tu dnes máme aj jednu novinku z Poľska. Postaral sa o ňu Grem, ktorý pri príležitosti Medzinárodného dňa žien vypustil novú skladbu Zołzy produkovanú Hakimom. Výraz Zołzy označuje v poľštine ženy s komplikovanou povahou.

Grem - Zołzy

Výber noviniek z USA začneme u Eminema a jeho labelu Shady Records, ktorý vlani oslávil 15 rokov svojej existencie. Práve o tomto vydavateľstve vznikol približne polhodinový dokument s názvom Not Afraid: The Shady Records Story, v ktorom o vzniku a úspechu tohto labelu rozprávajú samotný Eminem, ďalej napríklad Paul Rosenberg, Dr. Dre, 50 Cent či Royce Da 5'9".

Eminem okrem toho oznámil, že 23. marca vydá kolekciu desiatich svojich albumov na vinyloch. The Official Eminem Box Set bude obsahovať štúdiovky The Slim Shady LP (1999), The Marshall Mathers LP (2000), The Eminem Show (2002), Encore (2004), Relapse (2009), Recovery (2010), The Marshall Mathers LP 2 (2013), výberovku Curtain Call: The Hits (2005), kompiláciu Eminem Presents: The Re-Up (2006) a soundtrack snímky 8. míľa (2002).

Eminem - Not Afraid: The Shady Records Story

Snoop Dogg predstavil prvý singel z očakávaného albumu Bush, ktorý kompletne produkoval Pharrell. Stala sa ním skladba Peaches N Cream s hosťujúcim Charliem Wilsonom, pričom Snoop ju predstavil prostredníctvom lyric videa. Album Bush by mal doraziť 12. mája.

Snoop Dogg feat. Charlie Wilson - Peaches N Cream

V Kalifornii ešte na chvíľu zostaneme, keďže okrem Snoopa pripravuje nový album aj Game. Ten si na tento rok naplánoval vydanie pokračovanie svojho major label debutu The Documentary, ktorý v januári oslávil už desiate narodeniny. The Documentary 2 by mal doraziť v lete, pričom jeho autor tento týždeň vypustil hneď dve skladby - Soundtrack s Meek Millom a Ambitionz Of A Rida s Dej Loaf. Či sa však obe objavia aj na samotnom albume, zatiaľ nie je známe.

Game feat. Meek Mill - Soundtrack

Game feat. Dej Loaf - Ambitionz Of A Rida

Budúci mesiac bude mať premiéru piata sezóna seriálu Hra o tróny. Pri tejto príležitosti vyjde druhé pokračovanie mixtapeu Catch The Throne, na ktorý tentoraz prispeli napríklad spomínaný Snoop Dogg, Method Man či Talib Kweli. Posledný menovaný na tento tape dodal skladbu Lord Of The Light, ktorá sa stala zároveň prvou ochutnávkou.

Talib Kweli - Lord Of The Light

Jay Electronica vydáva nové skladby tak raz za rok, a preto keď sa tak stane, je to pre jeho fanúšikov vždy sviatok. Najnovšie sa od neho dočkali kompletnej verzie staršieho tracku Road To Perdition.

Jay Electronica - Road To Perdition

Legendárni Slum Village pripravujú nový album Yes, na ktorom sa bude nachádzať aj skladba Push It Along. V nej hosťuje Phife Dawg z ešte legendárnejších A Tribe Called Quest.

Slum Village feat. Phife Dawg - Push It Along

Teraz trochu pritvrdíme, nakoľko Ill Bill ohlásil nový album svojej formácie La Coka Nostra. Ich tretia štúdiovka sa bude volať To Thine Ownself Be True a prvou ukážkou z nej sa stala skladba The Hard Way. Ill Bill okrem toho vypustil aj track Get Your Shit Together, ktorý nahral s Q-Uniqueom do beatu od Sicknaturea zo Snoowgoons.

La Coka Nostra - The Hard Way

Ill Bill & Q-Unique - Get Your Shit Together

Dvojitú porciu skladieb si tento týždeň nachystal aj Murs. Ten momentálne pripravuje album Have A Nice Life, z ktorého sme mohli minulý mesiac počuť skladbu The Strangest. Na tú teraz nadviazal singlami Fun-eral a Okey Dog, pričom v prvej menovanej mu asistujú Slug z Atmosphere a Ces Cru. Oba tracky produkoval Jesse Shatkin.

Murs feat. Slug & Ces Cru - Fun-eral

Murs - Okey Dog

The Alchemist a Oh No, spoločne známi ako Gangrene, spojili sily s Mass Appeal Records a Rockstar Games a pripravili kompiláciu Welcome To Los Santos. Tá bude obsahovať skladby inšpirované pôvodným soundtrackom hry Grand Theft Auto V, ktorý mali na svedomí práve Gangrene. Prvou ukážkou z kompilácie je track Play It Cool, v ktorej hosťujú Samuel T. Herring a Earl Sweatshirt.

Gangrene feat. Samuel T. Herring & Earl Sweatshirt - Play It Cool

Anglicko-írsky spevák a rapper Maverick Sabre vydá tento rok svoj druhý album Innerstanding. Z neho naposledy predstavil singel We Don't Wanna Be, v ktorom hosťuje Joey Bada$$. Najnovšie sa ich podarená spolupráca dočkala aj vizuálu.

Maverick Sabre feat. Joey Bada$$ - We Don't Wanna Be

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/MOMOakaRIVAL

Súvisiaci interpreti: Eminem, Momo