Po dvoch minuloročných singloch Younger Sun a Lovable sa mladý slovenský gitarista, spevák a producent Peter Kravárik alias Homes pripomína s atmosférickou novinkou Thaw o novom pohľade na svet. Skladbu, ktorú označuje za ódu na život, zverejnil spolu s lyric videom.

Podobne ako predchádzajúce dva single, aj Thaw (v preklade odmäk, topenie sa) je veľmi atmosférická skladba s ambientnými prvkami a tentokrát aj s komplexnejšou kompozíciou. Má takmer šesť a pol minúty, počas ktorých môžete počuť husle, gitary, bicie, trúbky, či saxofón. Na nahrávaní piesne sa podieľali blízki ľudia a priatelia mladého hudobníka. Novinka je posledným singlom pred vydaním jeho debutovej EP nahrávky, ktorú plánuje nahrávať v lete a vyjsť by mala koncom roka.

"Celý text je v podstate o získaní nového pohľadu na veci - na seba, svoj život, všetko. Zároveň je to akási óda na život. Keďže som vtedy zásadne menil svoje zmýšľanie, mal som pocit, že môj život nabral nový zmysel, zmenil sa. Tento text bol akýmsi spôsobom nového nazerania na moje predošlé emócie, obhliadnutie sa za všetkým zlým a bolesťou, ktorou som si prešiel a nájdenie pochopenia, zmierenia sa a lásky voči všetkému prežitému. Skladba je zároveň vyjadrením lásky k novému životu a radosti z toho, čo má prísť," vraví Homes


Homes je 20-ročný pesničkár a producent z Kežmarku. Do povedomia sa prvýkrát dostal v roku 2016 spoluprácou s raperom Egom na skladbe Youth (Mládež). S členom Kontrafaktu spolupracoval aj na jeho sólovom albume Precedens (2017), na ktorom produkoval pieseň Keď prídem domov a následne sa ako hosť objavil aj na jeho klubovom turné.

Okrem spoluprác s viacerými interpretmi z Česka a Slovenska Peter Kravárik minulý rok prvýkrát predstavil svoju sólovú tvorbu, ktorú sám píše, nahráva aj produkuje. Debutoval singlom Younger Sun a o pár mesiacov neskôr predstavil svoj druhý singel Loveable s minimalistickejším aranžmánom, ktorý je postavený na citlivých gitarových melódiách, klavíri a falzete. Skladba je o dôležitosti lásky k sebe samému, pričom hudobník nabáda poslucháča k jej objaveniu a posilneniu.

Prečítajte si: Homes spolupracoval s Egom, sám robí krásnu hudbu pripomínajúcu Sigur Rós


Redakciu Hudba.sk informoval Peter Kravárik. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR