Mladý gitarista z Banskej Bystrice nie je na hudobnej scéne nováčikom, o čom svedčí aj množstvo jeho koncertných a štúdiových spoluprác s inými interpretmi. Okrem minuloročného singla Nanané s Kalim a Petrom Pannom, ktorý má takmer štvrť milióna zhliadnutí, vystupoval na jednom pódiu aj s menami ako Dara Rolins, Adam Ďurica, Sima Magušinová, Celeste Buckingham a mnohými ďalšími.

Dávid Bílek sa zviditeľnil ešte ako tínedžer v šou Česko Slovensko má talent 2012. Už tam ukázal, že hra na gitaru je jeho veľkou vášňou. Svoj talent potvrdil nielen v televíznej súťaži, ale najmä v konkurencii svojich rovesníkov, keď v roku 2014 zvíťazil v celoslovenskej Súťaži študentov konzervatórií. O dva roky neskôr sa mu tento titul podarilo obhájiť ako vôbec prvému v histórii súťaže.

Ešte pred dovŕšením dvadsiatky mal možnosť odohrať sériu koncertov Viva Musica! Festival Grand Prix. Neskôr sa zúčastnil aj projektu Viva Ulica!, v ktorom vyhral prvé miesto a následne spolu s ďalšími úspešnými talentmi vystúpil so Slovenskou filharmóniou v Sade Janka Kráľa. Ešte ako študent sa stal tiež držiteľom Ceny sv. Gorazda, ktorú každoročne udeľuje Ministerstvo školstva, vedy a výskumu najúspešnejším mladým talentom pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva.

Dávid Bílek Zdroj: Samuel Šnek

Na pripravovanom turné si pre slovenské publikum pripravil unikátnu audiovizuálnu gitarovú šou. Okrem virtuóznej hry v štýle flamenco na svojich koncertoch využíva "looper", vďaka ktorému má divák pocit, že s ním hrá na pódiu celá kapela. Okrem vlastnej tvorby predvedie v jedinečnom gitarovom prevedení aj svetové hity od Metallicy, Stinga, Led Zeppelin, Beatles, jednu z najznámejších gitarových skladieb Cancion del Mariachi z filmu Desperado, ale aj Beethovenovu Für Elise. To všetko zaznie v rámci jarného turné v šiestich mestách naprieč Slovenskom.

Prvý koncert sa uskutoční 3. apríla v Košiciach, nasledovať bude Brezno, potom tri koncerty po sebe v Bílekovej rodnej Banskej Bystrici a navštívi aj Smižany, Prievidzu a Trenčín. Zoznam všetkých vystúpení nájdete na Predpredaj.sk.

"Viem, že moja gitara dokáže hostí preniesť k euforickým zážitkom a fantastickým pocitom. Presne k takým, aké prežívam sám, keď hrám na pódiu," hovorí mladý umelec.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)