Bratislavský Randal zažije v nedeľu 5. júna koncert formácie Anti-Flag, ktorá sa preslávila najmä razantnými politickými postojmi v textoch namierených proti vojnám, imperializmu či triednym nerovnostiam. Vstupenky sú už v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Kultová americká punková skupina Anti-Flag vznikla v roku 1988 v Pittsburgu. Kapelu v súčasnosti tvoria Justin Sane, Chris #2, Chris Head a Pat Thetic. Sú známi svojimi ľavicovými politickými postojmi a ich albumy sa nezaobídu bez bookletov s esejami na aktuálne politické témy ako sú nárast moci korporácií či nebezpečenstvo neonacizmu. Do širšieho povedomia sa dostali v roku 2001 albumom Underground Network, ktorý ako prvý prenikol do rádiových rebríčkov.

V 2003 vyšiel album The Terror State vydaný na značke Fat Wreck Chords. Tento album sa sústredil hlavne na kritiku vtedajšieho prezidenta USA Georga W. Busha a jeho "vojnu proti terorizmu alebo proti sebe". Booklet opäť obsahuje množstvo esejí nielen od členov kapely, ale aj spriaznených politických komentátorov. Na albume sa nachádza aj skladba, ktorej text napísal legendárny Woody Guthrie s názvom Post-War Breakout. Prvých 15-tisíc nosičov obsahovalo aj bonusový song Fuck The Flag. V 2005 Anti-Flag podpísali kontrakt na dva albumy s vydavateľstvom RCA, čo niektorí fanúšikovia označili za zapredanie sa, no kapela napriek spolupráci s veľkou firmou nezmiernila svoje texty a postoje.

Za dve dekády vyprodukovali Američania množstvo známych singlov. Aj vďaka soundtracku počítačovej hry NHL 07 patrí k ich najznámejším skladbám This is the End (For You My Friend). K ich ďalšími hitom patria Turncoat, One Trillion Dollars, Die for Your Government, The Press Corpse či Fabled World ich posledného albumu s názvom American Spring (2015). Kapela podporuje organizácie ako Amnesty International alebo Greenpeace.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 


Zdroj: TMB Agency

Súvisiaci interpreti: Anti-Flag