Anglický filmár Steve McQueen bude režírovať celovečerný dokument o zosnulom americkom raperovi a hercovi Tupacovi Shakurovi. Na zatiaľ nepomenovanej novinke sa bude podieľať aj spoločnosť Amaru Entertainment, ktorú založila už taktiež zosnulá raperova matka Afeni Shakur.

Predstavitelia Amaru Entertainment uzavreli dohodu so správcom Shakurovej pozostalosti Tomom Whalleym. Snímku podporia aj vydavateľstvo Interscope Records a spoločnosť Universal Music Publishing Group. "Som nesmierne nadšený, že budem môcť preskúmať život tohto legendárneho umelca. Teším sa na úzku spoluprácu s jeho rodinou, aby som prerozprával neprikrášlený príbeh tohto talentovaného človeka," uviedol McQueen.

Ešte pred dokončením dokumentu sa fanúšikovia môžu tešiť na hraný film o legendárnom raperovi. Životopisná snímka All Eyez On Me, nazvaná podľa jeho štvrtého albumu z roku 1996, bude mať premiéru v amerických kiných 16. júna, v deň interpretových nedožitých 46. narodenín.

V dlho očakávanej novinke režiséra Bennyho Booma sa v úlohe 2Paca predstaví Demetrius Shipp Jr., jeho matku stvárnila Danai Guriru. V snímke si zahrali ďalej Lauren Cohan (Leila Steinberg), Kat Graham (Jada Pinkett), Jamal Woolard (The Notorious B.I.G.), Stefon Washington (Puff Daddy) či Harold House Moore (Dr. Dre). Autormi scenára sú Ed Gonzalez a Jeremy Haft.


Zdroj: SITA (Deadline.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/tupacshakurfan

Súvisiaci interpreti: 2Pac