Dokonalá premena, až sa žiada napísať, že Miley opäť šokuje. Tentokrát však nevinnosťou, pretože práve toto slovo najviac vystihuje jej prekvapujúcu novinku. Kým pred štyrmi rokmi sa kontroverzná americká speváčka nahá hompáľala na guli a oblizovala kladivo, teraz behá po lúke so svojím psom a prechádza sa po pláži s farebnými balónikmi.

Nový videoklip nakrútila 24-ročná hviezda k skladbe Malibu, ktorou vyjadruje svoju lásku k dlhoročnému (resp. staronovému) snúbencovi, austrálskemu hercovi Liamovi Hemsworthovi. Svoj spoločný domov našli práve v kalifornskom "plážovom meste" Malibu.

"Sme ako tie vlny, ktoré tečú sem a tam. Niekedy sa cítim, akoby som sa topila, a ty si tu, aby si ma zachránil. A chcem ti poďakovať z celého srdca, je to úplne nový začiatok, sen, ktorý sa splnil v Malibu," spieva v závere skladby, narážajúc na ich rozchody v minulosti, ale aj opätovné zasnúbenie a radosť zo spoločného života.

Krajšia ako kedykoľvek predtým

Pesnička prekvapí zvukom v znamení návratu ku koreňom, ktorý pripomína neškodný country pop na štýl Shanie Twain alebo speváčkinej krstnej mamy Dolly Parton (spomínate si na jej skvelý cover piesne Jolene?). Je teda zrejmé, že po zbúraní všetkých hraníc cudnosti a experimentovaní s elektronikou či psychedelickou alternatívou (album s The Flaming Lips) chce Miley Cyrus tentokrát osloviť najmä konzervatívnejšie publikum. Tomu okrem príjemnej a ľahko počúvateľnej hudby zodpovedá aj samotný vizuál, ktorý režírovala samotná speváčka spoločne s Diane Martel.

Miley je v ňom odetá v rôznych outfitoch bielej farby, ktoré väčšinou viac odhaľujú ako zakrývajú. Nestala sa z nej teda žiadna mníška a nemá problém v plavkách ukázať svoju štíhlu, veľmi atraktívne a zdravo vyzerajúcu postavu. Na pokusy o twerking a lascívne pózy, ktoré predvádzala vo videoklipoch z čias albumu Bangerz (2013), však môžete zabudnúť. Aj intímnejšie zábery a detaily na jej telo a tvár sú veľmi decentné a vkusné. V obklopení prírodnej idylky pôsobí Miley až dievčensky nevinne a vyzerá naozaj skvele.


Vzbudí pozornosť aj bez kontroverznosti? 

Bude zaujímavé sledovať, či týmto otočením kormidla o 180 stupňov spôsobí na popovej scéne rovnaký rozruch, ako keď sa pred štyrmi rokmi rozhodla radikálne zatočiť so svojím imidžom bývalej Disney hviezdičky. Vtedy vo svojej prezentácii "dospelej ženy", ktorá si môže robiť, čo chce, zašla pre mnohých až priďaleko. Rozhodne to však nebola nuda a ani samotná štúdiovka Bangerz, za ktorú si vyslúžila svoju prvú nomináciu na Grammy, nebola hudobne napriek pár slabším momentom vôbec zlá (recenzia).

Aktuálna premena naspäť k nevinnosti však bude vyžadovať značnú dávku kreativity, aby si táto sympatickejšia verzia Miley Cyrus pri dnešnej posadnutosti škandálmi a úletmi udržala pozornosť aj pri druhom či treťom videoklipe. A napokon aj na samotnom pripravovanom šiestom albume, ktorého názov ani termín vydania zatiaľ nie sú známe. Speváčka však už oznámila, že so singlom Malibu vystúpi na udeľovaní cien Billboard Music Awards, ktoré sa uskutoční 21. mája v Las Vegas.

Text: Hudba.sk, pm
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus