A cappella formácia For You sa do povedomia poslucháčov dostala predovšetkým vďaka a cappella úpravám populárnych hitov. Popri nich však svojim priaznivcom postupne dávkuje aj autorské skladby, ktoré sa taktiež stretávajú s ich záujmom. Pred pár dňami zverejnila kapela intímny song Tieň, ku ktorému vydala aj videoklip.

Pätica hudobníkov v piesni poukazuje na pocit nerovnovážneho stavu v partnerskom vzťahu, kedy doň jeden z partnerov vkladá viac citu, energie a snahy, než ten druhý. Intímny text piesne, ktorý odkrýva najhlbšie pocity sklamanej ženy, napísala speváčka For You Nika Barľáková, ktorá čerpala z vlastnej skúsenosti. Rušivým miestom príjemnej piesne je jej nedostatočne nápaditý refrén, ktorého časté opakovanie a kostrbaté konštrukcie nabádajú k jeho preskočeniu. 

Videoklip ku skladbe Tieň sa natáčal v Bratislave v priestoroch Mlynice. Ústredným prvkom videoklipu je sklo, ktoré symbolizuje problém dvojice. Hlavné postavy v klipe stvárňujú Dominika Sándorová  a Jakub Matejčík.


Skupina For You sa sformovala v roku 2009 v Bratislave a odvtedy koncertuje nielen na Slovensku, ale i v zahraničí (Maďarsko, Rakúsko, Česká republika). Skupinu tvorí päť profesionálnych spevákov v zložení Katalin Lantos Borbély (soprán), Nika Barľáková (alt), Milan Masiarik (tenor), Andrej Mann (bas) a Emil "Esso" Smoliga (beatbox). 

V repertoári skupiny sa nachádzajú najmä a cappella úpravy najväčších hitov hudobných hitparád posledných dvadsiatich rokov, ale nechýbajú ani ich autorské skladby, spirituály či piesne slovenských a maďarských kapiel. V roku 2016 vydala skupina dva albumy: debutový album We sing... For You a vianočný album Merry Christmas... For You, na ktorom sa nachádza aj skladba Jingle Bell Rock.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Andrej Mann. Text správy sme upravili.