Šesťhodinový bluesový sviatok sľubujú pezinskí nadšenci, ktorí pripravujú festival Blues na mlyne 2012. Jeho piaty ročník vzdá hudobnú poctu anglickej skupine The Shadows a oslávia sa aj okrúhle narodeniny skupiny Rolling Stones.

Piaty ročník festivalu s medzinárodnou účasťou sa uskutoční na nádvorí Schaubmarovho mlyna v Pezinku v sobotu 16. júna. Hudobnú poctu anglickej skupine The Shadows vzdá kapela Staré Tiene. O finále sa postará voľné zoskupenie oslavujúce okrúhle narodeniny skupiny Rolling Stones. Slovenskí hudobníci Juraj Turtev, Jana Ružičková, Kamil Paulovčin, Milan Konfráter, Ján Litecký Šveda, Angličan Alec Carter a ďalší sa predstavia v programe Rolling Stones 50. Anniversary Band.  

Podujatie už o 16:00 odštartuje legenda slovenského bigbeatu, trnavská kapela The Breakers, ktorá hrávala v 60. rokoch 20. storočia a po dlhom čase sa vrátila na scénu. Veľkú Britániu zastúpi majster mnohých hudobných žánrov gitarista Julian Socha. Na javisku ho vystrieda Ján Litecký Šveda, klasik a legenda slovenského blues i prezident Slovenskej bluesovej spoločnosti.
 
"Skupina Tóno Hornák and Social Blues Club je slovenská verzia Buena Vista Social Club v bluesovej podobe, trnavská kapela s najstarším aktívne hrajúcim kontrabasistom," uviedol pre TASR tradičný hlavný organizátor festivalu Milan Konfráter. Tento držiteľ ocenenia Slovenský bluesman roka 2011 sa predstaví aj so svojim Blues Bandom.

Zdroj: TASR
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones, Shadows