Na klubovej scéne dôvere známa pražská kapela Dirty Blondes na začiatku minulého roka zmenila zostavu. Zdá sa, že zmena speváčky a bubeníka skupine prospela, čo dokazuje aj nový videosingel Rays Of Light.

Všetky peripetie, ktoré so sebou odchody členov kapely niekedy prinášajú, sa kapele podarilo ustáť. "Nová partia si skvele sadla, na koncertoch máme samé pozitívne ohlasy a darí sa nám čím ďalej tým viac aj v zahraničí," pochvaľuje si súčasný stav gitarista Tomáš Hamerník.

Okrem koncertovania v Čechách, Švajčiarsku a Nemecku kapela počas roka pracovala na nových skladbách. Ochutnávkou z nich je práve skladba Rays Of Light. "K novému singlu sme chceli zároveň natočiť aj videoklip a ukázať ľuďom ako znejú a kto sú súčasní Dirty Blodnes. Text hovorí o hľadaní vlastnej cesty a je i hlavným motívom samotného klipu," vysvetľuje speváčka Dana Yousifová.

Réžie aj kamery sa ujal Radim Kaller. "V klipe sa vystriedalo hneď niekoľko lokalít. Hlavná postava, ktorú si zahrala samotná speváčka, behá po bludisku, vstupuje do jazera alebo sa prechádza pražskými ulicami. Bolo to jedno z tých náročnejších natáčaní," popisuje tvorbu klipu Radim.


Formácii sa aktuálne plní koncertný kalendár hlavne letnými festivalmi, aj tými zahraničnými. To najväčšie letné dobrodružstvo ich čaká 1. augusta, kedy vystúpia na MysticSk8 Cupe ako predskokani ich obľúbených The Subways.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla agentúra Fly High Artist Booking.

Súvisiaci interpreti: Dirty Blondes