Festival Colours of Ostravapokračuje v opätovnom potvrdzovaní hlavných hviezd aktuálneho ročníka, ktorý sa musel posunúť na budúci rok, a pridáva aj ďalších účinkujúcich. Už skôr svoju účasť na presunutom podujatí potvrdili Martin Garrix, Tones and I či Wardruna.

V programe Colours of Ostrava 2021 nebudú chýbať ani americké rockové superhviezdy The Killers, držiatelia viacerých hudobných ocenení a nominácií vrátane Q Awards, Brit Awards či Grammy. Celkovo za svoju kariéru predali viac než 28 miliónov albumov a ich strhujúce koncerty vypredávajú štadióny a najväčšie festivaly po celom svete. Kapela ešte tento rok nový album s názvom Imploding The Mirage, ktorý spolu so svojimi najväčšími hitmi predstaví aj v Ostrave.


Návštevníci festivalu kvôli presunutiu podujatia neprídu ani o najznámejšieho velikána modernej africkej hudby, senegalského speváka s úchvatným hlasom Youssou N'Doura, ktorý vystúpi s legendárnou kapelou Le Super Étoile de Dakar. N'Dour spoločne so Salifom Keitom, Miriam Makeba, Manu Dibangom a Mory Kantom definovali afropop, zbúrali viacero prežívajúcich predsudkov a pomohli spopularizovať fenomén world music.


"Som rada, že sa takto rýchlo darí potvrdzovať účinkujúcich na budúci rok. Popri hlavných hviezdach sa zároveň začína plniť aj program žánrových scén," teší sa riaditeľka festivalu Zlata Holušová. Jedným z nových mien sú indie-folkoví Sons of the East, ktorí do Ostravy prídu až z Austrálie.

Na Drive stage, ktorý je obľúbenou scénou fanúšikov energickej, prevažne akustickej hudby najrôznejších farieb a chutí, zahrajú ruskí gypsy punk folk street alko-hardcoroví The Hatters, patriaci do "rodiny" fenoménu Little Big, ďalej americký majster hry na pedal a lap steel Roosevelt Collier či trio z izraelskej púšte Anna RF. Electronic stage roztancuje talianske producentské trio Meduza, britská dvojica Darkstar alebo prvé dámy talianskeho elektra Giolì & Assia.


Devätnásty ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční od 14. do 17. júla 2021 v unikátnej industriálnej oblasti ostravských Dolných Vítkovíc. K už skôr ohláseným menám patria Martin Garrix (Holandsko), Wardruna (Nórsko), Tones and I (Austrália), Dubioza Kolektiv (Bosna a Hercegovina), Bakermat (Holandsko), Fatoumata Diawara (Mali), Marina Satti & Fonés (Grécko/Sudán) a Ivan & The Parazol (Maďarsko).

Nebude chýbať ani medzinárodné diskusné fórum Meltingpot a tradične bohatý sprievodný program - divadlá, workshopy, filmy či výtvarné inštalácie. Celkovo by sa počas festivalu malo počas štyroch dní uskutočniť viac 450 programových bodov na 24 vonkajších aj krytých scénach.

Zakúpené vstupenky na Colours of Ostrava 2020 platia automaticky aj na budúci rok. Zároveň sú už vo festivalovom e-shope k zakúpeniu štvordňové vstupenky na Colours of Ostrava 2021. V súčasnej dobe môžu fanúšikovia na sociálnych sieťach sledovať Colours TV s koncertami, živými reláciami a materiálmi z archívu. Fórum Meltingpot zase prináša zaujímavé online rozhovory s rôznymi osobnosťami.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Colours of Ostrava pre Slovensko Zdenko Hanout. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnejs stránke www.colours.cz.