Skupina Twenty One Pilots pripravila nový album, ktorý ponesie názov Trench a vyjde 5. októbra. Skupina zároveň s informáciou o novinke zverejnila aj dve nahrávky Jumpsuit a Nico And The Niners. Ku skladbe Jumpsuit vzniklo video, ktoré natočil dlhoročný spolupracovník kapely Andrew Donoho.

Pripravovaná nahrávka Trench bude nasledovníkom predchádzajúci album Blurryface, ktorý dvojica Tyler Joseph a Josh Dun vydala v roku 2015 a celosvetovo ho predala cez 6,5 milióna. Nájdete na ňom hneď niekoľko veľmi úspešných singlov, napríklad Stressed Out, za ktorý skupina získala Grammy a veľa zlatých, platinových a multiplatinových certifikátov. Na YouTube má klip Stressed Out skoro 1,5 miliardy zhliadnutí. 

Stressed Out skupinu katapultovalo medzi globálne hviezdy a svoju pozíciu potvrdili aj singlom Heathens zo soundtracku Suicide Squad, ktorý sa vo viacerých krajinách sveta stal číslom 1 na iTunes. Aj preto je nový album Trench jedným z najočakávanejších titulov jesene 2018. 

Twenty One Pilots krátko po vydaní albumu vyrazia na svetové The Bandito Tour. V rámci koncertnej šnúry sa tiež zastavia 16. februára 2019 v Prahe a následne 17. februára vo Viedni



Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Renáta Tomášová Warner Music. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Twenty One Pilots