Americká kapela OneRepublic na čele s Ryanom Tedderom dnes vydáva nový album Artificial Paradise. Okrem nových pesničiek sa na ňom nachádzajú aj úspešné single Sunshine, I Ain't Worried, West Coast alebo megahit I Don't Wanna Wait, ktorý vznikol v spolupráci s Davidom Guettou. Medzi novinkami sa objaví aj singel Hurt, ktorý hudobníci z Colorada vydali spolu s lyric videom plným bolesti iba pár dní pred zverejnením celého albumu.

Nový album prichádza po nedávno vydanom hite kapely s Davidom Guettom I Don't Want To Wait, ktorý doposiaľ nazbieral viac ako 180 miliónov streamov po celom svete. Okrem toho OneRepublic prispeli skladbou Nobody (from Kaiju No. 8) ako záverečnou piesňou pre populárnu manga-anime sériu Kaiju No.

V ďalšej významnej spolupráci sa formácia spojila s talianskou elektronickou skupinou Meduza a nemeckým umelcom Leonym v pesničke Fire, oficiálnej skladbe pre turnaj Majstrovstiev Európy UEFA 2024. Kapela zahrá túto skladbu na záverečnom ceremoniáli turnaja v Berlíne. Fanúšikovia sa tiež môžu tešiť na sériu letných koncertov, ktorá štartuje 19. júla.

"Artificial Paradise technicky začal piesňou s názvom West Coast, ktorú sme začali písať v hotelovej izbe v New Orleans. Táto pieseň viedla za posledných osem rokov k sérii ďalších, ktoré spolu nedávali celkom zmysel, no stále sme zbierali piesne a písali sme ďalej, ako to robíme, v rôznych hotelových izbách a štúdiách rozmiestnených po celom svete. Začal sa rysovať tvar nového albumu a toľko textov a toľko týchto piesní bolo napísaných za posledných pár rokov, kým sme navigovali svet plný umelých príbehov a konštrukcií a raja - po celom svete a digitálne vysielané ľudí životy a životy, ktoré si vytvárame pre seba a príbehy, ktoré hovoríme sebe a ostatným," priblížil frontman OneRepublic na sociálnej sieti.

A dodal: "A ako pokračujeme v rozprávaní o tejto novej paradigme, fráza "umelý raj" sa stále objavovala znovu a znovu. A je to príliš rezonujúce so svetom, v ktorom momentálne žijeme, a s túžbou toľkých ľudí, po dobrom alebo zlom. Uprostred všetkej tej umelosti sa snažíme nájsť skutočné spojenie a skutočnú lásku a skutočný príbeh."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Tereza Burdová z Universal Music. Text správy sme doplnili.