Areálom festivalu Pohoda sa prehnala silná búrka. Organizátori dnešný program zrušili. Jeden stan sa zrútil, druhý je poškodený. Areál zostáva pre návštevníkov festivalu naďalej k dispozícii. Najbezpečnejšie je prečkať v autách. Na mieste zasahujú zdravotníci aj hasiči. Denník N informuje aj o zranených.

"Na festivale Pohoda spadol stan. Všetky záchranné zložky sú na mieste. Bližšie informácie poskytneme, keď nám to situácia dovolí," informovala trenčianska polícia na Facebooku. Poškodený má byť stan Aktuality.sk a Stan Slovenskej sporiteľne. Búrka zničila viaceré gastro prevádzky a stany návštevníkov festivalu. Organizátori festivalu apelujú na ľudí, aby si našli bezpečný úkryt, vypli si mobilné telefóny a dávali si na sebe pozor. O ďalšom vývoji situácie budú informovať.

Michal Kaščák upozornil návštevníkov festivalu na blížiacu sa búrku už pred koncertom Pražského výběru, ktorý sa konal o 19:00.  Prerušenie programu oznámil priamo z hlavného pódia okolo 20:00 hodiny. Festival zatiaľ nebol oficiálne zrušený. Organizátori mapujú aktuálnu situáciu a škody, ktoré búrka spôsobila a o ďalšom dianí budú čo najskôr informovať.

Text: Hudba.sk