Piesne Taylor Swift z minuloročného albumu 1989 naozaj inšpirujú mnoho ľudí. Singel Blank Space má na Youtube množstvo coverov a prerábok vrátane paródie na štýl fantasy seriálu Game of Thrones. Teraz sa ho pre zmenu chopila štvorica silných chlapov so slabosťou pre sláčikové nástroje a tajomného muža.

Verziu singla Blank Space od Taylor Swift ste v klasickej verzii s "neklasickými" chlapmi určite ešte nepočuli. Sláčikové kvarteto Well-Strung vyšlo s kožou na trh a vo svojom videoklipe nielenže prišli na to, ako to známemu hitu ladí s Johannom Sebastianom Bachom (Partita pre husle č. 3), ale taktiež ukázali, že nech už máte predstavu o homosexuáloch akokoľvek stereotypnú, na týchto štyroch by ste to spočiatku vôbec nepovedali.

Dej videa sa sústreďuje do newyorských ulíc, kde každý zo štvorice stretne Pána tajomného, ktorý im dá svoje číslo, z čoho neskôr vyplýva, že ich jednotlivo pozval na romantické stretnutie. Páni Edmund Bagnell (prvé husle), Chris Marchant (druhé husle), Daniel Shevlin (violončelo), a Trevor Wadleigh (viola) sa o novinku medzi sebou podelia a ďalej sa príslušné prípravy rozhodnú riešiť spoločne. Nie úplne na konci videoklipu sa však zápletka odhalí a ďalšia pointa triviálneho príbehu sa nedostaví.


Zoskupenie ponúka na svojej webstránke album s názvom POPssical. Ten pozostáva z podobných nahrávok, pričom štvorica neobíde gay ikonu Madonnu, ale ani klasických velikánov, akými boli napríklad Mozart či Beethoven. V ich repertoári sa však nájde aj Britney Spears (Toxic), Ke$ha (Your Love Is My Drug), Lady Gaga (Edge Of Glory), Lorde (Royals), Miley Cyrus (Wrecking Ball) alebo Bruno Mars (Grenade).
 
Ak je vám z ich najnovšieho videoklipu až príliš horúco, možno vám viac sadne iná novinka súvisiaca s albumom 1989. Americký rockový spevák a skladateľ Ryan Adams sa rozhodol netrocháriť a rovno prerobí celý album. Nahrávku 25-ročnej speváčky si tak čoskoro budete môcť vypočut kompletne v jeho verzii. Na sociálnych sieťach sa už stihol pochváliť úryvkom coververzie aktuálneho singla Bad Blood. A čo na to Taylor Swift? K homosexuálnemu kvartetu sa zatiaľ nevyjadrila, no z Adamsa sa teší, čo vyjadrila aj zdieľaním spomínanej ukážky. (Aktualizácia: Rovnako 30-sekundovú ukážku zverejnil Adams aj z coveru Wildest Dreams)

Autor: Marek Majzon (zdroj: Billboard.com)
Foto: Facebook.com/wellstrungnyc

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift