Lordi, fínsky fenomén a víťazi Eurovízie z roku 2006, sa vracia do Bratislavy! Pri príležitosti vydania box-setu Lordiversity, ktorý vyšiel v novembri 2021, si kapela naplánovala celosvetové turné. Zastávka v našom hlavnom meste vyšla na sobotu 15. októbra a všetko sa odohrá už tradične v klube MMC.


Patríte medzi tých ľudí, ktorí ešte nemajú lístok? Tak si pozrite videopozvánku s jasným odkazom od samotného Mr. Lordiho! Vstupenky na bratislavský koncert kúpite exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.


Lordi boli vždy stelesnením bizarných nápadov a inak tomu nie je ani v prípade novinky Lordiversity. Tento box-set pozostáva zo siedmich plnohodnotných dlhohrajúcich albumov a ich vydaním v jeden deň sa kapela zapísala do histórie ako prvá, ktorej sa niečo také podarilo.

Podľa slov kapelníka Mr. Lordiho sa pre tento krok rozhodli v čase, keď z dôvodu celosvetovej pandémie museli prerušiť turné k albumu Killection, ktorý je fiktívnou výberovkou z dovtedy neexistujúceho katalógu kapely a ide o hudbu ovplyvnenú obdobím od 70. do 90. rokov. No a Lordiversity je práve ten neexistujúci katalóg - sedem albumov, každý ovplyvnený niečím íným a nahratý na autentické nástroje a techniku príslušného obdobia a každý so svojim fiktívnym dátumom vydania (1975, 1979, 1981, 1984, 1989, 1991 a 1995).


Album Skelectric Dinosaur je inšpirovaný začiatkami KISS alebo Alicea Coopera, Superflytrap zaznamenáva éru disco kráľov Bee Gees a Boney M, The Masterbeast from the Moon je najprogresívnejším z tohto septeta a cítiť na ňom vplyv Rush a Pink Floyd, Abusement Park je o klasickom heavy metale, aký hrávali na začiatku 80. rokov napríklad Twisted Sister alebo W.A.S.P, Humanimals zase o osemdesiatkovom hard rocku, ktorý preslávil Bon Jovi, na Abracadaver sa pritvrdí, dominuje thrashový štýl Pantery, a na záver je tu Spooky Sextravaganza Spectacular - komplet elektronicko-industrálna hudba.  

Kapela si tvorbu a nahrávanie nového materálu nesmierne užívala a túto atmosféru by rada preniesla aj na koncertné pódiá, aby ju mohla sprostredkovať fanúšikom. Tí sa môžu tešiť na naozaj nevšednú šou, ako je konieckoncov pri Lordi zvykom, ale tentokrát bude obohatená aj o mimoriadne pestrý setlist. 

Vstupenky:  

Facebook event 


Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Lordi