Britský hudobník a bývalý spevák kapely Sex Pistols John Lydon prezradil, že Mick Jagger z The Rolling Stones zohnal právnikov, ktorí pomáhali zosnulému basgitaristovi formácie Sex Pistols Sidovi Viciousovi v prípade obvinenia z vraždy jeho priateľky Nancy Spungen.

Nancy Spungen našli zavraždenú 12. októbra 1978 v kúpeľni v newyorskom hoteli Chelsea, pričom zo smrti obvinili práve Viciousa, ktorý spal vo vedľajšej izbe. Päťdesiatsedemročný Lydon to povedal v rozhovore pre denník Daily Record. ''Počul som dobrú novinku, že Mick Jagger sa postaral o právnikov, ktorí Sidovi pomáhali v tomto prípade a za to mám Micka Jaggera rád. Mick sa postaral o určité zákulisné aktivity a ja mu za to tlieskam. Nikdy to však nevyužil vo svoj prospech,'' vyhlásil Lydon.

John Lydon, známy tiež ako Johnny Rotten, založil formáciu Sex Pistols v roku 1975. O dva roky neskôr sa ku kapele pripojil aj Sid Vicious. Skupina má na konte jeden štúdiový album s názvom Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols (1977), ktorý sa umiestnil na prvej priečke britkého albumového rebríčka. Sid Vicious zomrel 2. februára 1979 vo veku 21 rokov na predávkovanie heroínom.


Zdroj: SITA
Foto: SITA/Michal Burza

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones, Sex Pistols