V rozšírenej reedícii sa 5. novembra na trh dostal debutový album speváčky Dariny Rolincovej s názvom Keby som bola princezná Arabela. Nahrala ho pre Opus ako 11-ročná v roku 1982. Darinka bola už vtedy veľmi populárna a toto postavenie na scéne potvrdila ako jedna z mála detských hviezd aj vo svojej "dospeláckej" kariére pod menom Dara Rolins.

Nie je – a to ani vo svete – veľa takých prípadov, kedy mimoriadne populárna detská speváčka potvrdí svoj hviezdny status aj v dospelom veku. Darinka Rolincová, v súčasnosti Dara Rolins, je práve takou výnimkou, ktorá sa popri svojej súčasnej tvorbe môže hrdo hlásiť aj k svojim speváckym začiatkom v čase, kedy sa jej vek menil z jednociferného čísla na dvojciferné.

Album obsahuje 13 pôvodných piesní a je obohatený o 10 bonusov, medzi ktorými sú aj veľké duetové hity s Petrom Nagyom (Aprílové deti) a Karlom Gottom (Zvonky štěstí). Nechýbajú na ňom ani skladby z televíznych projektov Cengá do triedy (Dve mamičky, Športové drevo, ZOO) a Zázračný autobus (Harmonika, harmonika) alebo televízneho filmu Monika a pes (Monika a pes, Sen hviezdy), ako aj spoločný duet s Ivanom Krajíčkom (Detská diskotéka).


V skladbe Moje druhé ja sa po prvý raz v úlohe textárky predstavila aj jej sestra Jana Rolincová. Rozšírené vydanie vychádza po prvýkrát v CD verzii a je doplnené pôvodným i novým sprievodným textom autorov Pavla Danišoviča (1982) a Juraja Čurného (2021). "Nostalická spomienka na moje rané detstvo a úplné začiatky kariéry. Sú to pesničky, ktoré navždy zostanú v pamäti nielen mojej, ale aj všetkých mojich rovesníčok a ich detí," komentuje vydanie albumu samotná Dara Rolins.

Veľkým fanúšikom a zberateľ jej piesní je Miro Jaroš, ktorého reedícia nahrávky veľmi potešila. "Trúfam si povedať, že dodnes sme tu nemali výraznejší detský talent, ktorý takto dokázal interpretovať pesničky. Teším sa hlavne z bonusových nahrávok, ktoré vychádzajú prvýkrát na CD. Ako zberateľ viem, že ich v tomto období Darinka nahrala oveľa viac. Verím, že v budúcnosti tiež uzrú svetlo sveta a potešia nielen tých, ktorí sme s nimi vyrastali," hovorí spevák, ktorý sa v dospelosti sám našiel v tvorbe pre deti.


Zoznam piesní na reedícii albumu Keby som bola princezná Arabela:

1. Školská láska
2. Správne kroky
3. Mama, prečo?
4. Pieseň o kamarátstve
5. Arabela (feat. Jana Nagyová)
6. Vtedy sú Vianoce
7. Ukážte mi cestu
8. Až raz budem učiťelkou
9. Prázdniny
10. Slávik a ruža
11. Pán Andersen
12. Cesta do rozprávky
13. Kráľovstvo módy

Bonusy:

14. Dve mamičky 
15. Športové drevo 
16. ZOO 
17. Harmonika, harmonika
18. Detská diskotéka (feat. Ivan Krajíček)
19. Monika a pes 
20. Sen hviezdy
21. Aprílové deti (feat. Peter Nagy)
22. Moje druhé ja
23. Zvonky štěstí (feat. Karel Gott)

Vypočujte si celý album na Deezeri:



Informácie a foto redakcii Hudba.sk za vydavateľstvo Opus poskytla PR manažérka Renáta Tomášová.
       
Foto: Karol Belický

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins