Queen, Young Fathers, Blondie, Run DMC, The Clash, Wolf Alice, Iggy Pop v remixe od The Prodigy a samozrejme Underworld. Skladby týchto ale aj ďalších umelcov sa objavia na soundtracku očakávaného filmu T2 Trainspotting. Pokračovanie kultovej generačnej výpovede z roku 1996 sa dostane do slovenských kín už vo februári.

Očakávania sú samozrejme vysoké a najnovšie k tomu prispel aj zoznam skladieb na soundtracku T2 Trainspotting. Nahrávka bude obsahovať pätnásť skladieb, pričom otvárať ju bude nový remix piesne Lust For Life od Iggyho Popa, o ktorý sa postarala formácia The Prodigy. Pôvodná verzia zaznela v úvodnej scéne prvého filmu.

Záverečnou skladbou soundtracku zas bude Slow Slippy od Underworld, čo je nová verzia ich hitu Born Slippy .NUXX. Elektronické duo, ktoré po celom svete preslávilo práve použitie tejto piesne v Trainspottingu, na jeho pokračovanie prispelo aj ďalším trackom s názvom Eventually But (Spud’s Letter To Gail). Ako hosť sa v nej, zrejme v podobe hovoreného slova, predstaví herec Ewen Bremner, ktorý v oboch filmoch stvárnil postavu menom Spud.

Ešte väčší priestor dostala na soundtracku škótska alternatívna hip-hopová formácia Young Fathers. Skupina, ktorú medzi britskú hudobnú elitu vystrelil debutový album Dead, ocenený prestížnou cenou Mercury Prize, má na zozname skladieb až tri skladby. Dve z nich - Get Up a Rain Or Shine - vyšli na ich dvoch doteraz vydaných albumoch, treťou je Only God Knows, ktorú zatiaľ predstavili iba na niekoľkých koncertoch. Medzi fanúšikov kapely patrí aj Irvine Welsh, autor kníh Trainspotting (1993) a Porno (2002; predloha nového filmu), ktorý sa podieľal na výbere skladieb do oboch snímok. Debut mladej formácie dokonca v rozhovore pre Gigwise zaradil medzi svoje najobľúbenejšie albumy všetkých čias.

Na soundtracku budú aj viaceré staršie, fanúšikom dobre známe piesne, napríklad od interpretov ako Queen, The Clash, Frankie Goes To Hollywood, Blondie či Run DMC. Novšieho dáta pesničky od Wolf Alice, The Rubberbandits či Fat White Family, tiež však ide o skladby, ktoré už boli vydané. Doposiaľ nezverejnenou skladbou okrem Underworldu, Young Fathers a spomínaného remixu od The Prodigy prispel drum&bassový producent High Contrast.

Tracklist soundtracku filmu T2 Trainspotting:

1. Iggy Pop - Lust For Life (The Prodigy Remix) 
2. High Contrast - Shotgun Mouthwash 
3. Wolf Alice - Silk 
4. Young Fathers - Get Up 
5. Frankie Goes To Hollywood - Relax 
6. Underworld - Eventually But (Spud's Letter To Gail) feat. Ewen Bremner 
7. Young Fathers - Only God Knows 
8. The Rubberbandits - Dad's Best Friend 
9. Blondie - Dreaming 
10. Queen - Radio Ga Ga 
11. Run DMC vs. Jason Nevis - It's Like That 
12. The Clash - (White Man) In Hammersmith Palais 
13. Young Fathers - Rain Or Shine 
14. Fat White Family - Whitest Boy On The Beach 
15. Underworld - Slow Slippy

Na snímke T2 Trainspotting opäť spolupracovali režisér Danny Boyle a scenárista John Hodge, ktorí stáli aj za pôvodným filmom. Ten rozpráva príbeh skupiny narkomanov žijúcich koncom 80. rokov minulého storočia v škótskom Edinburghu. Hodge získal za scenár nomináciu na Oscara a Britský filmový inštitút snímku zaradil na desiate miesto rebríčka najlepších britských filmov všetkých čias.

V novinke sa predstavia Ewan McGregor, Ewen Bremner, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Kelly Macdonald či James Cosmo, ktorí si všetci zahrali aj v prvom filme. T2 Trainspotting bude mať svetovú premiéru 22. januára v Edinburghu, do slovenských kín by sa mal dostať 16. februára

Pozrite si trailer:


Niektoré zo skladieb, ktoré zaznejú vo filme:


A takto znel kultový soundtrack z roku 1996:



Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Pitchfork.com, archív)
Foto: plagát filmu

Súvisiaci interpreti: Underworld