Nemecká metalová legenda sa už o niekoľko dní po šiestich rokoch vráti do Bratislavy. Vo štvrtok 3. augusta odohrá skupina v Majestic Music Clube (MMC) exkluzívny koncert, jediný na Slovensku a v Česku. Skupina, ktorá existuje viac ako tri dekády, zahrá prierez zo svojej tvorby a predstaví aj pesničky z najnovšieho albumu.

Ten vyšiel pred dvoma rokmi pod názvom Beyond The Red Mirror. Následne absolvovala skupina s albumom úspešné európske turné. Exkluzívny koncert, ktorý sa uskutoční 3. augusta v Majestic Music Clube v Bratislave má trvať až dve a pol hodiny a pôjde o plnohodnotnú heavymetalovú šou so všetkým, čo k tomu patrí. Skupina v júni zverejnila video, ktorým všetkých fanúšikov pozýva do MMC.


Kapela Blind Guardian, ktorá patrí medzi priekopníkov power/speed metalu, vznikla v roku 1985 v nemeckom Krefelde. Jej tvorba je inšpirovaná dielami spisovateľov ako J.R.R. Tolkien či Michael Moorcock, ale aj bájnou históriou a svetom fantasy.

Skupina debutovala v roku 1988 albumom Battalions of Fear, po ňom vydala nahrávky Follow the Blind (1989), Tales from the Twilight World (1990), Somewhere Far Beyond (1992), Imaginations from the Other Side (1995), Nightfall in Middle-Earth (1998), A Night at the Opera (2002), A Twist in the Myth (2006), At the Edge of Time (2010) a spomínaný Beyond The Red Mirror (2015).

Začiatkom júla skupina vydala koncertnú nahrávku Live Beyond the Spheres, ktorá je skvelou ochutnávkou jej očakávaného vystúpenia. Podľa informácií od manažmentu skupiny pôjde o jej poslednú klubovú šou do roku 2020, nenechajte si to ujsť!

Vstupenky:  Predpredaj.sk   


Vypočujte si nový koncertný album kapely na Deezeri:



Zdroj: PR článok

Súvisiaci interpreti: Blind Guardian