Kapela Grey Daze, v ktorej začínal spevák a hudobník Chester Bennington, sa rozhodla znovu nahrať svoj starý materiál. V úlohe hlavného speváka sa namiesto zosnulého lídra kapely Linkin Park predstaví jeho syn Jaime, ktorý má len 22 rokov. "Znie podobne ako jeho otec," hovoria na Jaimeho adresu členovia Grey Daze.

S pomocou Benningtonovej rodiny a priateľov sa členovia kapely Grey Daze, ktorá ukončila činnosť v roku 1998, rozhodli opäť nahrať svoj starý materiál. Úlohu speváka teraz "zdedil" Jaime Bennington. "Chester by bol na svojho syna veľmi hrdý. Jaime spieval popri hlase jeho otca v NRG Recording Studios a jeho hlas je úžasný. Znie ako jeho otec a všetci sme boli hrdí, že sme toho súčasťou," uviedli Grey Daze na sociálnej sieti. 

Skupina prizvalia k spolupráci na nahrávaní aj dvoch členov skupiny Korn. Brian "Head" Welch a James "Munky" Shaffer podľa kapely prispeli k tomu, že išlo o "epický nahrávací deň". Medzi ďalšími hosťami na albume budú Marcos Curiel z P.O.D., Chris Traynor z kapely Bush či Ryan Shuck, spoluhráč Benningtona z kapely Dead By Sunrise. Dátum vydania nahrávky zatiaľ nie je známy.  


Chester Bennington, známy najmä ako hlas skupiny Linkin Park, zomrel 20. júla vo veku 41 rokov, keď sa obesil vo svojom dome v mestečku Palos Verdes Estates v okrese Los Angeles. Podľa policajnej správy sa o život pripravil s použitím čierneho koženého opasku. 


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: nme.com)
Foto: Facebook.com/novarock

Súvisiaci interpreti: Grey Daze, Linkin Park